Jó közérzet

egészség

A daganatos megbetegedések megelőzésében és a gyógyulásban is jelentős szerepe van a mozgásnak.

hererák

Be kell vinni a közbeszédbe a daganatos megbetegedések problémáját és felhívni a figyelmet arra, hogy mindenkinek van tennivalója a megelőzés terén.

fogyás

Aki egészséges, akinek nincs orvosilag diagnosztizált problémája, annak nem kell diétát tartania az ünnepi étkezések után sem.

influenza védőoltással

A Házi Gyermekorvosok Egyesülete a gyermekeknek és a betegségen eddig át nem esett felnőtteknek is védőoltást javasol a bárányhimlő ellen a szövődmények, illetve maradandó károsodások elkerülése érdekében.

C-vitamin rák ellen

Kezdődik az influenzaszezon, amit egy oltással, sok C-vitaminnal és egy kis odafigyeléssel elkerülhet.

Ilyen is van

Havazásban sétáló emberek
A következő napokban visszatér a csapadékos, télies idő. Többször várható hó, havas eső, de ónos eső, eső is.

autó a hóban

A következő napokban is folytatódik a hideg, télies időjárás, többfelé a maximumok is alig haladják meg a fagypontot. A hét közepén ismét várható havazás is.

szerelem

Az okosan, hatékonyan vitatkozó pároknak tízszer nagyobb esélyük van egy boldog kapcsolatra, mint azoknak, akik a szőnyeg alá söprik a kényes témákat.

Első a család

gyűrű
Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye érseki titkára úgy látja, a házasság stabilitást és biztonságot ad.

gyerek

Lukasz Rebeka dietetikus szerint sok a tévhit a gyermekek diétájáról, ezekkel főként az interneten ismerkednek meg a szülők.

kisbaba

2018-ban Szombathelyen, nulla óra 1 perckor született az első gyermek vidéken, a Markusovszky Kórházban.

Csak nőknek

baba

Program indul a várandósság alatti és a közvetlenül szülés utáni halálozás csökkentésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és az MSD Pharma gyógyszeripari vállalat együttműködésével.

gépel

Személyes bátorságról, merész döntésekről, vakmerő változtatásokról vagy éppen a próbálkozásról, vágyakozásról szóló női történeteket, "egyperces" videókat várnak április 9-ig az idei Terézanyu pályázatra.

melltartók

Valahányszor a fehérneműgyártó cégek felmérést végeznek, egy dolog feketén-fehéren kiderül: a nők teljesen tanácstalanok, ha a hozzájuk illő melltartó megtalálásáról van szó.

terhes

A legújabb kutatási eredmények szerint az eddig feltételezettnél is súlyosabb következményei vannak annak, ha egy kismama dohányzik vagy a környezetében cigarettáznak, mivel a magzat génjei úgy módosulnak, hogy annak nyoma az unokákban is felfedezhető.

halétel

A január elsején bevezetett haláfa-mérséklés következményeként az ágazatban az előző év végén még tízszázalékos fogyasztásnövekedést jósoltak, de ehhez képest voltak olyan üzletek, amelyek húsz-harminc-negyven százalékos emelkedést tapasztaltak.

Ép lélek

ember a tükörben

A férfiak körében is egyre gyakoribb a testkép-, illetve az evészavar.

2018, új év

trivago.hu és a Szallas.hu adatai szerint is Budapest a legnépszerűbb belföldi szilveszteri úti cél, a külföldi városok közül Prága, illetve Zakopane vezet.

zöld szám

Karácsonykor is éjjel-nappal hívható a 116-123-as számon a telefonos lelkisegély-szolgálat.

Finom

wine

A francia borok és szeszes italok exportja rekordot döntött tavaly több mint egymilliárd eurós, 8,5 százalékos forgalomnövekedéssel, ami mindenekelőtt a kínai és amerikai érdeklődésnek köszönhető.

sommelier

Február 24-én rendezik a Magyar Sommelier Bajnokság elődöntőjét a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központban.

E-mail cím:


Jelszó: