Jó közérzet

gyerek eszik

Elkerülhetik a felnőttkori cukorbetegség megemelkedett kockázatát a túlsúlyos gyerekek, ha 13 éves korukra visszanyerik normál súlyukat.

rossz alvás

Valamilyen betegség és a rendszertelen életmód is okozhat alvászavart. Ha kíváncsi rá, mi, kattinson!

szem

Könnyebben alakul ki szemszárazság azoknál, akik sokat ülnek számítógép előtt, mert egy kísérlet szerint a gép előtt fele annyit pislognak az emberek, mint például könyvolvasás közben.

levegő

Két településen veszélyesnek, három helyen egészségtelennek minősítette a levegőt kedden a szálló por (PM10) magas szintje miatt az Országos Közegészségügyi Központ.

hidegrekord

A meteorológiai tavasz első napjára virradóra többfelé mínusz 20 Celsius-fok alá csökkent a hőmérséklet, Baranyában volt a leghidegebb.

Ilyen is van

cukorrépa

Az eddigieknél kevesebb cukorrépára köthet idén szerződést a Magyar Cukor Zrt., így a termelők 14,1-14,2 ezer hektáron foglalkozhatnak a növény termesztésével.

influenza

Az előző héten felére csökkent az influenza miatt orvoshoz fordulók száma.

bor

Csaknem két és fél milliárd forint értékű fejlesztést valósítanak meg a szekszárdi borvidék borászatai a Vidékfejlesztési program támogatásával.

Első a család

Újszülött kisbaba

Egészséges területre "helyezi át" a beszédkészségeket a stroke-on átesett babák agya.

szerelem

A kormány támogatja a családokat, adókedvezménnyel, otthonteremtési támogatással, bölcsődei fejlesztésekkel ösztönzi a családalapítást, gyermekvállalást.

gyűrű
Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye érseki titkára úgy látja, a házasság stabilitást és biztonságot ad.

Csak nőknek

lányok és Lamborghini

Bár az elmúlt több mint száz évben jelentősen átalakultak a női szerepek, a nőknek ma is több fronton, így a gyermeknevelés, a háztartási munka és a karrier területén is helyt kell állniuk.

egészségügy

Egyes vesebetegségek elsősorban a nőket érintik, a krónikus vesebetegségben például világszerte körülbelül 195 millió nő szenved. 

baba

Program indul a várandósság alatti és a közvetlenül szülés utáni halálozás csökkentésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és az MSD Pharma gyógyszeripari vállalat együttműködésével.

cigaretta

Jelentősen ronthatja a látást a dohányzás, akár vakságot is okozhat.

Parfüm

Veszélyesek lehetnek a hamis parfümök, amelyek akár súlyos allergiás reakciókat, fertőző betegségeket is okozhatnak.

Ép lélek

Autizmus

Speciális, tíz férőhelyes vendégházat épít a Miskolci Autista Alapítvány a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szakáldon.

szerelem

Az okosan, hatékonyan vitatkozó pároknak tízszer nagyobb esélyük van egy boldog kapcsolatra, mint azoknak, akik a szőnyeg alá söprik a kényes témákat.

ember a tükörben

A férfiak körében is egyre gyakoribb a testkép-, illetve az evészavar.

Finom

bort tölt

Minden eddiginél több, 35 badacsonyi pincészet mutatja be több mint 150 borát a Nagy Badacsony kóstolón szombaton a budapesti New York Palotában.

NÉBIH

Egy fővárosi, elsősorban Olaszországból beszerzett élelmiszereket forgalmazó cég raktárhelyiségeiben tartottak ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei.

E-mail cím:


Jelszó: