Jó közérzet

influenza védőoltással

A Házi Gyermekorvosok Egyesülete a gyermekeknek és a betegségen eddig át nem esett felnőtteknek is védőoltást javasol a bárányhimlő ellen a szövődmények, illetve maradandó károsodások elkerülése érdekében.

C-vitamin rák ellen

Kezdődik az influenzaszezon, amit egy oltással, sok C-vitaminnal és egy kis odafigyeléssel elkerülhet.

gyerek eszik

Minden negyedik gyermeket érint a túlsúly vagy az elhízás Magyarországon.

D-vitamin

Az őszi időszakban fokozottan fontos a betegségek megelőzése érdekében a vitaminpótlás.

sétál

Magyarországon idén is egy hónapig tart majd a nemzetközi gyalogló világnap, melynek keretében több mint száz eseményre várják a túrázni, gyalogolni vágyókat.

Ilyen is van

kórház

Két éven belül saját magánklinikát hozhat létre a Semmelweis Egyetem.

nap és eső

A hőmérséklet alapján átlag körüli, illetve kissé az átlagot meghaladó középhőmérsékletű és csapadékosabb volt az idei ősz, mint a sokéves átlag.

karácsonyi kívánságok

Háromszáz hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő gyermeket lát vendégül a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Mindenki Karácsonya elnevezésű rendezvényen hétfőn Budapesten.

Első a család

nagycsalád

Magyarország és Lengyelország családpolitikája közös alapokon nyugszik.

anya és fia
Egyszülős családokat támogató központ nyílik várhatóan februárban Budapesten.

csecsemő

Töredékére csökkent Magyarországon a gyermekhalandóság az elmúlt évtizedekben, míg 1990-ben ezer élve születésre vetítve 17 eset volt, tavaly ez a harmadára, 5-re csökkent.

Csak nőknek

baba

Program indul a várandósság alatti és a közvetlenül szülés utáni halálozás csökkentésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és az MSD Pharma gyógyszeripari vállalat együttműködésével.

gépel

Személyes bátorságról, merész döntésekről, vakmerő változtatásokról vagy éppen a próbálkozásról, vágyakozásról szóló női történeteket, "egyperces" videókat várnak április 9-ig az idei Terézanyu pályázatra.

melltartók

Valahányszor a fehérneműgyártó cégek felmérést végeznek, egy dolog feketén-fehéren kiderül: a nők teljesen tanácstalanok, ha a hozzájuk illő melltartó megtalálásáról van szó.

leopárdgekkó, fotó: Wikipédia

Terrarisztikai és akvarisztikai börzére várják a családokat november 19-én a Fővárosi Művelődési Központban.

bor

Villányban már szinte teljesen befejeződtek a szüreti munkák, a betakarított termés minősége kiemelkedően jó.

Ép lélek

Jóga
Ismét megrendezik a lelki egészség éjszakája programot.

gyógyszer

Hiába adott ki állásfoglalást az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testülete, miszerint nincs bizonyíték arra, hogy a homeopátiás szerek bármely betegség esetén hatékonyak lennének.

ló

A Magyar Lovasterápia Szövetség a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat védnökségével és támogatásával tizenharmadik alkalommal rendezi meg nemzetközi és hazai Díjlovas Versenyét és Lovasterápiás Versenyét péntektől vasárnapig Fóton.

Finom

fehér bor

A világ egyik legjobb édes borára kívánja felhívni a figyelmet a nemzetközi aszúnap, amelyet idén december 10-én ünnepelnek meg először.

bor

Magyarországi borrégiók mellett hét határon túli borvidék termelőit is bemutatja pénteken a Budapesti Olasz Kultúrintézet épületében a Bormedence 2017 Kárpát-medencei borkóstoló.

E-mail cím:


Jelszó: