Ebből válogasson, hová akar menni enni!

Ebből válogasson, hová akar menni enni!

gasztronómiaA legjobb éttermeket, koktélbárokat, egzotikus kifőzdéket, reggelizőhelyeket, cukrászdákat, éttermi ételeket gyűjti össze és rangsorolja a TopLista Gasztronómia 2011 magazin.

A húsz legjobb étterem listáját a Dinig Guide tesztelői közel száz étterem többszöri meglátogatása után állították össze, miután tízfokú skálán értékeltek. “Szakmai alapon kérik számon a színvonalat, a minőséget mind az alapanyagok, a technológiák, a kreativitás, a környezet és a tálalás terén. Felmérik az étterem teljesítményének állandóságát és e hat kategória alapján pontozzák a vendéglátást”.

rakott krumpli

A magazinban nyolcféle rakott krumpli receptjével ismerkedhetünk meg és kiderül az is, hogy a gesztenyepüré “narancsosan”, “izgalmasan tekergőzve” és “macaronnal” is készülhet. Fény derül arra, hogy melyik a tíz legjobb egzotikus kifőzde, az öt legizgalmasabb evőváros, a legmeghatározóbb külföldi éttermek és legjobb külföldi piacok.

ludaskása

“Finom hosszú hétvégére” belföldi gasztrotúra célpontokat is bemutatnak a lapban, miközben javaslatot is tesznek arra, hogy az adott helyen hol reggelizzen, ebédeljen és vacsorázzon az utazó, milyen helyi különlegességek, gasztroprogramok és pincészetek érdemelnek figyelmet. “Szempontjaink nagyrészt szubjektívek: melyek voltak azok az ételek, melyekre hónapok távlatából is sóhajtozva emlékezünk” – olvasható a lapban a legjobb éttermi fogásokat bemutató lista előtt, melyen mentás töltött paprika, csicsókás tészta szarvasgombával, ecetes keszegsaláta és ludakása is szerepel.

pörkölt

Az olvasó, a többi között megismerkedhet a “pörköltmesterrel”, de szikvizes mesterekkel, kürtőskalács és juhsajt készítőkkel is és megtudhatja, hogy a “füstös ízek karakteres bort kívánnak”, a sósak pedig könnyű fehérbort. A “topok”-ból persze nem maradhatnak ki a legjobb gasztroborok, pálinkák, koktélbárok és az év legérdekesebb szakácskönyvei sem. A gasztronómiai kiadvány immár második alkalommal gyűjti össze és rangsorolja egyebek mellett a legjobb éttermeket, koktélbárokat, egzotikus kifőzdéket, reggelizőhelyeket, cukrászatokat, éttermi ételeket. Egyfajta évkönyv ez, amely számos cikkel és közel harminc toplistával arra vállalkozik, hogy feltérképezze a hazai gasztronómiai életet.

Kapcsolódó cikkek