Az igazi szépség titka

Az igazi szépség titka

szépség

Nem volt nehéz kihallanom, miért is volt ez a nagy szomorkodás és megsértődés. A probléma abból adódott, hogy a srác megnézett egy másik lányt.  Elgondolkodtam. A lány fiatal, gyönyörű szép az arca, csinos és még sincs önbizalma. Hogy is van ez? 

Mi, nők, amióta világ a világ, tetszeni akarunk, hol önmagunknak, hol a férfiaknak, de leggyakrabban a másik nőnek. Akarva-akaratlanul, nap mint nap összehasonlítjuk magunkat, tükörképünket a fejünkben élő elképzeléssel, barátnőinkkel, vagy a szembe jövő lánnyal. Megtesszük, mert nem érezzük magunkat olyan szépnek, mint a magazinokban megjelenő szépségideálokat. Csodáljuk vagy irigyeljük és utáljuk őket, hiszen mégiscsak férfiak millióinak bálványai. Nők ezrei sanyargatják magukat különböző fogyókúrákkal vagy fekszenek plasztikai sebészek kése alá, csak, hogy kicsikét hasonlítsanak rájuk. Közben fodrászok, divatszakemberek és sminkesek hada fáradozik azon, hogy lekoppintsák frizurájukat, ruháikat, és kozmetikai trükkjeiket. Az eredmény mégis legtöbbször távolról sem mérhető az újságok címlapján látható szépséghez. Akkor vajon mi az igazi szépség titka? Miért van az, hogy amíg tegnap divat volt a pöttyös szoknya, az mára divatjamúlttá vált? Miért van az, hogy aki szép ma, az holnap már nem az?

A tükörképünk hazudhat, hiszen az, amit látunk nem mindig a valóság. Csupán a fejünkben élő torz kép, amit hosszú évek során belénk sulykolt a média. Tévedés ne essék, nem akarom mindenért a tökéletes nőt idealizáló médiát hibáztatni, de valljuk be, igen csak nagy szerepe van abban, hogy a kislányok úgy nőnek fel, hogy kövérnek és csúnyácskának látják magukat. Változtatni kellene, megszabadulni a félelmektől, és az olyan gondolatoktól, ami miatt sokan önbizalomhiányban szenvednek.

szépség

Most pedig nézzen a tükörbe és mosolyogjon magára! Ön is egy különleges személyiség egyedülálló külsővel. Higgye el, nincs értelme szépségmítoszokat kergetni, mert ahány ház, annyi szokás. Merjen önmaga lenni és vállalja hibáit is, hiszen csupán ennyi az igazi szépség titka!