Új őrület a fogyni vágyóknak a balett-aerobic

Új őrület a fogyni vágyóknak a balett-aerobic

Balett-táncosok

“Ettől a módszertől olyan különleges alakja lesz az embernek, hogy felismerhetővé válik még a tömegben is” – magyarázta Dannah Lewis, a balettrúdmódszert népszerűsítő vállalat képviselője. A tánc nyújtógyakorlatait és az intervallumedzést egyesítő módszer lényege, hogy meghatározott testrészekre összpontosítva formálhatják a rajtuk lévő izomtömeget. A módszer leglátványosabb eredményei közé tartozik a nyúlt izomzat, a vékony combok, a feszes fenék, az erős, lapos has, a csökkent zsírtömeg és az egyenes testtartás. 

Fiatal lány balett aerobic közben

A módszer alapjai az 1930-as években Londonba menekült német származású táncos, Lotte Berk technikájához vezethetőek vissza. Berk sérült háta miatt rehabilitációs gyakorlatokkal egészítette ki a balettrúd mellett végzett edzéseit. A táncos egyik tanítványa, az amerikai Burr Leonard az 1990-es években kezdte népszerűsíteni a módszert. A most hatvanhárom esztendős, kiváló formában lévő Leonard azóta is személyesen felügyeli az Egyesült Államokban működő harminchét Bar Method stúdió működését, a zene kiválasztásától a tanárok kiképzéséig. 

Burr Leonard

Burr Leonard

Egyórányi, balettrúd mellett végzett torna akár harmincöt dollárba, átszámítva hatezernégyszáz forintba is kerülhet, és ezért a pénzért bizony kőkeményen megdolgoztatják a vendégeket. “A mozdulatok többsége olyan alakformáló gyakorlatsorokhoz hasonlít, mint a pilates vagy a jóga. De ez egy kitűnő köztes megoldást jelent az olyan nők számára, akik szépen formázott testet szeretnének, de nem akarnak túlzott izomnövekedést” – hangsúlyozta Jessica Matthews, az amerikai fitneszszervezet munkatársa.

A látható és érezhető eredmények elérése érdekében persze a helyes táplálkozásra is figyelni kell. Hiába van valakinek szépen kidolgozott izomzata, ha az egy vastag zsírréteg alatt rejtőzik.

Kapcsolódó cikkek