Szálloda csak nőknek

Szálloda csak nőknek

női hotelDivattá váltak a kizárólag nőknek fenntartott szállodák Olaszországban. A hölgyvendégeknek szóló szolgáltatások közé tartozik az, hogy a hotelszobákban kifogástalanul működő hajszárító legyen.

A nők rémálmának számít a levegőt alig fújó hajszárító a szállók fürdőszobájában. Ez a férfiak igényeit ugyan kielégíti, de a női vendégekre is számító hotelekben minimum hajsütőnek is kell lennie – írta a női szállodák felszereléséről és sikeréről cikkező Il Giornale napilap.

nő a hotelben

Olaszországban most már egyre több van az úgynevezett “rózsaszín” hotelekből. Nők vezette szállodák csak nőknek, ahova férfiak be sem tehetik a lábukat. Van olyan szálloda, amely időszakonként, nők napján vagy a nyári szezonban fogad kizárólag hölgyeket, mások egész évben női-hotelként működnek. A szobalánytól a szakácsig női személyzet szolgálja ki a vendégeket és a szállodában minden a nők kívánságait igyekszik valóra váltani. A szobákban divatlap, sminkkészlet, testápoló szerek, testmérleg, fitneszgép, kölcsönbe vehető klasszikus fekete koktélruha, az étteremben pedig biomenü várja a hölgyeket.

A női szállók már szakosodtak is: kínálnak külön üzletasszonyoknak szóló menedzser-csomagot, barátnői programot vagy épp szobát gyerekekkel érkező édesanyáknak. “Célunk az, hogy a nők nálunk igazán szabadnak érezzék magukat, tényleg tudjanak pihenni és megszépülve távozzanak”- olvasható az olaszországi női szállodák honlapján.