Egészségliget ingyenes szűréssel a fővárosban

Egészségliget ingyenes szűréssel a fővárosban

Egészségi dolgozók

A felnőttek egyebek mellett részt vehetnek elsősegély oktatáson, érrendszeri vizsgálaton, mammográfián, hepatitisz C szűrésen, onkológiai tanácsadáson, szemnyomás és szemszárazság mérésen, a gyerekeket a többi között allergiás és diétás tanácsokkal várják. A kisebbeket arcfestés, kézműves foglalkozások, mászófal és vízibicikli is szórakoztatja, míg a színpadon modern tánc, parvati hastánc és jógabemutató színesíti a programokat.

Egészségliget

Az Országos Mentőszolgálat mentési bemutatót tart, valamint fellép a Madách Musical Tánciskola és a BlinkyBall Akrobatikus Rock & Roll és Kid-Ball csoport. A közönség beszélgetést hallhat a Nemzeti Vese Program nagyköveteivel, Börcsök Enikő és Both András színművészekkel, a vasárnapi programokat pedig a Freeway zenekar koncertje zárja. A rendezvény célja felhívni a figyelmet az egészség, az egészséges életmód, a prevenció, a biztonság, a sport, a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés fontosságára.

Idén a Semmelweis Egyetem I. és II. számú Gyermekklinikája kapott lehetőséget arra, hogy az esemény egyik orvos-szakmai együttműködője legyen a Péterfy Sándor utcai Kórház és a Baleseti Sebészet mellett. A tavalyi rendezvényen több mint negyvenkétezer regisztrált, ingyenes egészségügyi szűrést és vizsgálatot végeztek el a ligetben a szakemberek. A szűrésekről, programokról a www.egeszsegliget.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.

Kapcsolódó cikkek