Nemzetközi vásár mézédes finomságokkal

Nemzetközi vásár mézédes finomságokkal

Méz

Molnár György főszervező, a Szatmári László Jászsági Méhészegyesület elnöke elmondta, hogy a huszonnegyedik alkalommal megtartandó program iránt minden korábbinál nagyobb az érdeklődés, a magyarok mellett lengyel, román, szlovén és szlovák résztvevőket is várnak. 

Mézvásár

A több mint száz kiállító többsége méhészeti eszközgyártó és forgalmazó, de felvonulnak a mézből készített termék előállítói kóstolókkal és bemutatókkal. A kiállítást az eddigi tapasztalatok alapján négy-ötezer ember keresi fel. A rendezvényt szakmai részében Bross Péter, az Országos Magyar Méhész Egyesület elnöke ad áttekintést a hazai méhészet helyzetéről, majd Nagy István országgyűlési képviselő Méhészeti érdekképviselet a parlamentben címmel tart előadást.

méz

Szó esik még az elmúlt évek és napjaink méhegészségügyi gondjairól valamint a méhek gyógyító erejéről, az apiterápiáról. Emellett a gyakorlatban látható majd többek között egy élő méhcsalád kezelésének méhszúrás nélküli technikája, valamint füstölgő gyújtó és keretszegező verseny. A méhészek jászsági seregszemléje ezúttal sem nélkülözi a szórakoztató elemeket, számos vetélkedő és kulturális műsor kínál kikapcsolódást. Idén is megválasztják a mézkirálynőt, a címre hatan pályáznak, akiknek a méhészkedés abc-jéről is számot kell adni a zsűrinek. A győztes hölgy egy éven keresztül képviselheti a magyar méhésztársadalmat a különböző gazdasági rendezvényeken.

Kapcsolódó cikkek