Most nem lesz szüksége az autójára

Most nem lesz szüksége az autójára

Városban bicikliző család

Az idei Autómentes Hétvégén az Andrássy Korzó az eddigieknél is színesebb, gazdagabb környezetvédelmi, kulturális és sport programokkal várja a látogatókat – olvasható a rendezvény honlapján (http://www.mobilitasihetbudapest.hu).

Az Andrássy út a nemzet főutcájává válik, városaink, falvaink turisztikai kínálata mutatkozik be a Főszezon elnevezésű kiállításon. A pavilonokban látni, enni és innivalóval várják a kalandozni vágyókat, a színpadon néptáncbemutatók, az úttesten táncház részesei lehetnek a sétálók. Környezetbarát termékekkel, szolgáltatásokkal ismerkedhetnek a Zöld technika című kiállításon. A Bringa Korzón kezdő és haladó bringások egyaránt találnak programokat, pályákat, tanácsadást. A kerékpáros szervezetek programjai között oktatás, túrázás, KRESZ-információk és érdekvédelem is szerepel.

Krétával az aszfaltra írt szöveg_ Éljen az autómentes nap

Aki megfárad a sétában, lepihenhet a Terézvárosi Civil Mező igazi zöld gyepén, ahol civil szervezetek adnak tanácsokat. Felnőttek és gyerekek a fenntarthatósággal, környezetvédelemmel barátkozhatnak számtalan játékos formában. Izgalmas lesz az Alternatív Hajtású Jármű Show és Verseny. Aktuális, új programhely a Duna Korzó, Budapest folyó-főutcája az Andrássy úton, ahol az újrahasznosítás jegyében alkotó kézművesek, iparművészek workshopjai várják az érdeklődőket.

Az Autómentes Hétvégén TeARTrum Fesztivál elnevezéssel a korábbi évek hagyományaira építve az idén is lesz Színházi Korzó az Andrássy úton, a szombati évadindító rendezvényen elsősorban független színházi társulatokkal találkozhatnak a látogatók. A fesztiválon bemutatkozik például a KoMA, a Momentán Társulat, a Maladype a Szkéné Színház, de a Centrál Színház is.

Család piknikezik a fűben

Az idei évben az Autómentes Hétvége egy időpontra esik a Hősök terén tartandó Nemzeti Vágtával és a Tudományok Hídjával, amely a Lánchídon várja az érdeklődőket. Ennek következtében szombaton eddig sosem látott méretű gyalogos-sétánnyá alakul a Lánchíd, a Széchenyi tér, a József Attila utca, az Andrássy út és a Hősök tere térsége.

Kapcsolódó cikkek