Ötven éve, hogy először a Tiffanynál reggelizhettünk

Ötven éve, hogy először a Tiffanynál reggelizhettünk

Audrey Hepburn

A nagyszabású gálavacsora házigazdája a Lincoln Center Filmtársaság és Julie Andrews színésznő volt. A hetvenöt éves Andrews férje, Blake Edwards rendezte a filmet, amely halhatatlanná tette Holly Golightly alakját Audrey Hepburn alakításában. 

Blake Edwards

Blake Edwards 

A helyi idő szerint csütörtök esti ünnepségen jelen volt többek közt Givenchy Taffin, Hubert de Givenchy divattervező unokaöccse. A francia divatnagyság Audrey Hepburn közeli barátja volt, az általa viselt ruhák javarésze Givenchy műhelyéből került ki. Az ötven éve bemutatott Álom luxuskivitelben Truman Capote 1958-ban megjelent Breakfast at Tiffany’s című kisregényét dolgozta fel, Audrey Hepburn mellett George Peppard alakította a főszerepet. A film varázslatos zenéjéről Henry Mancini gondoskodott.

George Peppard

George Peppard

Holly Golightly megformálása jelentős imázsváltást jelentett Hepburn pályáján. Később viszont a színésznő és több kritikus is úgy gondolta, hiba volt ráosztani ezt a szerepet. Az egyik lap kritikusa szerint “Audrey Hepburn a legvarázslatosabb szereposztásbeli tévedés, ami csak elképzelhető”. Ennek ellenére az Álom luxuskivitelben egyike a színésznő legnépszerűbb filmjeinek és alakításainak. Az általa előadott Moon River című betétdalt azóta csillagok tucatjai énekelték el, Henry Mancini szerint viszont egyikőjük előadása sem közelítette meg Audrey Hepburnét.

Kapcsolódó cikkek