Aranyanyu díj a köztünk élő nőknek

Aranyanyu díj a köztünk élő nőknek

Kislány megpuszilja az anyját

Több mint egymillió forintos összdíjazású, nőknek szóló elismerést hozott létre a Richter Gedeon Nyrt. és a Rácz Zsuzsa író nevével fémjelzett Terézanyu Klub. Az elismeréssel a nők munkájának társadalmi megbecsülését kívánják növelni, idén az oktatás és az egészségügy területén dolgozó nők kerülhetnek a figyelem középpontjába. A jelölteket a nagyközönség ajánlhatja awww.terezanyu.hu honlapon, a díjazottakról szakmai zsűri és közönségszavazás dönt.

Boldog nők csoportja

Személyes élmény leírásával bárki ajánlhat olyan, az említett szakmákban dolgozó nőket, akik megtestesítik a közöttünk élő hősnő fogalmát. A klub olyan történeteket vár, melyek segítségével megelevenedik a tanár, orvos vagy védőnő elkötelezettsége hivatása mellett, kivételes személyisége, odaadása. Az ajánlási szakasz lezárultával kategóriánként öt-öt Aranyanyu-díj jelöltről döntenek.

A nyerteseket a tizenöt jelölt közül szakmai zsűri választja ki, melynek tagja Gyarmati Andrea gyermekorvos, olimpiai érmes úszó, Kriston Andrea, az intimtorna-módszer kidolgozója és Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. A három, zsűri révén kiválasztott díjazott mellett három közönségdíj is születik, az érdeklődők november 9. és 20. között szavazhatnak kedvencükre.vA díjakat és az elismeréssel járó kétszázezer forintot a november 25-i díjátadó gálán adják át.