Nők, férfiak és a szex

Nők, férfiak és a szex

A férfiak sokkal kevesebbszer gondolnak szexre, mint azt korábban gondolták, mert az evés és az alvás is igen sokszor eszükbe jut. Ezt állítják a tudósok.

Amerikai kutatók arra jutottak, hogy naponta mindössze tizenkilencszer jut egy férfi eszébe a szex, nem pedig 7 másodpercenként egyszer, azaz összesen mintegy nyolcezerszer. Ez utóbbi volt az eddig uralkodó adat, amelyet az Ohiói Egyetem kutatócsapatának úgy tűnik, sikerült a minap megcáfolnia. 18-25 év közötti férfiból 120-at, nőből pedig 160-at verbuváltak, hogy gondolataikat “leltároztassák”. A 280 embert véletlenszerűen 3 csoportra osztották. A legnépesebb, 160 fősnek azt kellett pontosan feljegyeznie, hányszor jutott eszébe a szex, 60 alanynak az evés, a fennmaradó 60-nak meg az alvás gondolati önfigyelése maradt.

férfi és nő

A kapott eredmény szerint a nők naponta átlagosan csak tizenegyszer gondolnak testi szerelemre. A férfiakat az étkek csaknem annyira foglalkoztatják, mint a szex. Napi tizennyolcszor gondolnak evésre. Az alvás tizenegyszer fordul meg fejükben. Nőkben az evés gondolata tizenötször, az alvásé nyolc és félszer merül fel. Mindkét nem esetében igen nagy a “szóródás”: a férfiaknál a szexet tekintve 1 és 388 közötti a napi rágondolás. Nőknél szintén 1 volt a minimum, de csak 140 a maximum – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.