Csokoládéfesztivál Torinóban

Csokoládéfesztivál Torinóban

Hatezer csokifajta mutatkozik be a csokoládé olaszországi fővárosának tartott Torinóban a hétvégén nyílt csokoládéfesztiválon, élükön a helyi specialitásnak tartott gianduiottóval.

Március 11-ig várja a látogatókat a CioccolaTo, a Torinóban már 9. alkalommal megrendezett csokoládékiállítás és -vásár. A fesztivál szervezői a tavalyi siker megismétlését várják, amikor félmillió látogató volt kíváncsi a csokoládét ünneplő programokra. Az olasz és külföldi gyártók hagyományos és új termékeinek bemutatása mellett a CioccolaTo szakértői előadásokkal és főleg kóstolókkal várja az édesség szerelmeseit. Március 8-án a Csokoládé és a nők viszonyára derül fény, Csokoládé Web 2.0 címmel gasztrobloggerek osztják meg a közönséggel csokis receptjeiket, csokoládétanfolyamot tartanak felnőtteknek és gyerekeknek. A fesztivál részét képzi az International Chocolate Awards verseny díjainak kiosztása is; a nyertesek képviselik az olasz csokoládét a Londonban ősszel esedékes nemzetközi csokoládéversenyen.
A CioccolaTo főszereplője idén is a Piemonte egyik történelmi és kulturális jelképének számító gianduiotto. A torinói csoki egész Olaszországban ismert csomagolópapírja került a fesztivál plakátjára is.