Ideges? Kergessen birkát!

Ideges? Kergessen birkát!

rohannak a birkák

Farnsworth maga is üzletember volt, de megelégelte a munkahelyi öldöklő könyöklést és inkább juhtenyésztőnek állt. Mostanra azonban gazdasága egyre kevésbé jövedelmező a hagyományos termékeket illetően, ezért a férfi szélesítette a profilt, motivációs szakemberré lépett elő, és meghirdette, hogy remek csapatépítő tréninggel tud szolgálni.

Szavának lett foganatja. A cégek sorra küldik embereiket a wiltshire-i gazdaságba, ahol 2000 fontért, azaz hétszázezer forintért, tucatnyi birkát hajkurászhatnak. A szaladgálás nem öncélú. Egy akolba kell beterelni az állatokat, amelyek kellően rakoncátlanok és a karámnak még a közelébe se akarnak menni. Így aztán a juhászkutyálkodó csapattagoknak jól együtt kell működniük, hogy eredményt érjenek el.

“Az egész segít emberek egy csoportjának javítani a kommunikációs képességeket, erősíti a bizalmat, kiemeli a vezetői rátermettséget, ami inspiráló, és sok mókával jár” – idézte a brit Metro újság az üzletemberekből terelőkutyákat faragó motivációs szakembert. A juhhajkurászást kamerára veszi, és még aznap bemutatja a csapatnak, hogy mit művelt – megfelelő elemzést és értékelést fűzve hozzá. Farnsworth nagyon gyorstalpaló tanfolyamát Open Ewe-universitynek (Szabad Juhniversitasnak) nevezi. (Az angol ewe szó jelentése juh, kiejtése azonos a magyaréval.)