Kis segítség ahhoz, hogy mindent megvalósítson

Kis segítség ahhoz, hogy mindent megvalósítson

A családoknak és a gyerekeknek akar segítséget nyújtani a Magánpénzügyi Akadémia abban, hogy elérjék anyagi függetlenségüket és megtanuljanak megfelelően gazdálkodni. Erről szól a Lurdy Házban rendezett szombati konferenciájuk is.

Alkér Orsolya családi-és gyerekpénzügyi tanácsadó, az Akadémia alapítója azt mondta, arra törekszenek, hogy megmutassák azokat a megfelelő pénzügyi vagy tőzsdei befektetéseket, amelyek révén a családok önellátóak lehetnek. Megmutatják nekik azt is, milyen szemléletmód szükséges ahhoz, hogy megfelelően tudjanak gazdálkodni anyagi javaikkal.  

“Azt tapasztaltuk, hogy Magyarországon a pénzzel való bánásmód nehézséget okoz és a pénzügyi kultúra és műveltség nem elégé elterjedt még ahhoz, hogy a családok megfelelő pénzügyi döntéseket hozzanak” – magyarázta. 

Alkér Orsolya arról is beszélt, hogy az anyagi függetlenséget mindenki el tudja érni, nem pénzre van szükség, hanem egyfajta pénzügyi gondolkodásmódra. Az akadémia tippeket, módszereket mutat arra, hogyan lehet elsajátítani ezt a szemléletet. A tanácsadó elmondta, hogy kezdetben gyerekneveléssel foglalkozott és a szülőket segítette abban, hogy életrevaló gyermekeket neveljenek. Ekkor derült ki, hogy nagy hiányosságok vannak a gyerekek pénzügyi nevelését illetően. Ezért, oktató csomagokat és társasjátékot készítettek, 2010-ben pedig Gyerekpénzügyi Konferenciát szerveztek, családi pénzügyi szemináriumokat, gyerekpénzügyi táborokat, befektetéssel kapcsolatos tőzsdei oktatásokat indítottak el. Hozzátette, hogy szombaton A pénzcsinálás alapjai címmel egész napos családi-és gyerekpénzügyi konferenciát tartanak a pénzügyi és gazdásági szemléletmódról, pénzügyi alapismeretekről valamint olyan esettanulmányokat is bemutatnak, amelyekből kiderül, hogy ha megvan a vágy, az elkötelezettség és a fegyelem, akkor szinte mindent meg lehet valósítani.

További információk