És kimozdult a Mama

Monspart Sarolta tájékozódási futó világbajnok és Szócska Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára beszélget, fotó: Földi Imre/MTI

Több ezren vettek részt az egészségügyi államtitkárság "Mozdulj, Mama!" címmel szervezett közösségi gyaloglónapján szombaton Budapesten, a Margitszigeten. "A gyaloglás a legegyszerűbb mozgás, nem kerül pénzbe, általa mégis jobb minőségű időskori életvitel érhető el" - írja a "Mozdulj, Mama!" programot szervező egészségügyi államtitkárság. A népegészségügyi közösségi sportnap a Megasztár 6 döntőseinek koncertjével zárult.

Az államtitkárság közleményében kiemelte, az Európai Unió 2012-t az aktív idősödés és a nemzedékek közötti szolidaritás évének nyilvánította. Ennek fényében szeretnék a fiatalabb generációkat arra ösztönözni, hogy segítsenek az idősebbeknek, nagyszüleiknek abban, hogy napi, heti rendszerességgel legalább egy órát gyalogoljanak vagy mozogjanak. “A gyaloglás a legegyszerűbb mozgás, nem kerül pénzbe, általa mégis jobb minőségű időskori életvitel érhető el” – fogalmaztak.

A margitszigeti gyaloglónapot délelőtt tizenegy órakor Jonathan Knott, az Egyesült Királyság rendkívüli és meghatalmazott magyarországi nagykövete, a rendezvény fővédnöke nyitotta meg. Monspart Sarolta tájékozódási futó világbajnok könnyed bemelegítését követően a résztvevők Szócska Miklós egészségügyi államtitkárral és Asztalosné Zupcsán Erika szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkárral együtt teljesítették a három kilométeres távot. Velük együtt több ezren – unokák és nagyszülők, gyerekek és szülők, szomszédok és barátok – mozogtak közösen az aktív testmozgás fontosságára való figyelemfelhívás érdekében.

A séta mellett pedig csaknem harminc ingyenes egészségügyi szűrővizsgálat, játszó és foglalkoztató gyermekprogramok, kozmetikai tanácsadás várta a szigetre érkezőket. A népegészségügyi közösségi sportnap a Megasztár 6 döntőseinek koncertjével zárult.

A program felelőse Szócska Miklós, házigazdája Tarlós István budapesti főpolgármester és szakmai együttműködő partnere Balogh Gábor miniszterelnöki sporttanácsadó volt. A rendezvényhez az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága és Sportért Felelős Államtitkársága is csatlakozott – áll a közleményben.

Kapcsolódó cikkek