Hogyan érezzük magunkat jól a munkahelyen?

Hogyan érezzük magunkat jól a munkahelyen?

A munkát öt egyszerű dologgal könnyebbé lehet tenni. Így a munkahely és a magánélet is könnyebbé válhat.

Az emberek egy része elégedetlen a munkájukkal, a munkahelyükön uralkodó környezettel, ami ahhoz vezet, hogy nem fogja magát jól érezni sem dolgozás közben, sem a saját életében. Ennek megelőzésére csak öt apró dolgot kell megjegyezni és alkalmazni.

1. A stresszt kerülése, csökkentése

A stresszes élet sokkal jobban megnehezítheti a zavartalan munkavégzést. A stressz csökkentésére a legjobb mód a mindennapos sportolás. Ehhez már napi 15-20 percnyi testmozgás is elegendő. Azonban ha reggel végezzük, akkor még hatásosabb. A reggeli torna ugyanis pozitív változás okoz, és sokkal energetikusabbak, egészségesebbek leszünk tőle.

2. A munka rendszerezése

Ugyan első látásra ez még több munkával jár, de a belefektetett plusz idő a későbbiekben megtérül. Fel kell állítani egy fontossági sorrendet az elvégzendő dolgok között, és ennek köszönhetően még hatékonyabb és gyorsabb lehet a munka. Továbbá megannyi stresszt okozó következmény is kivédhető vele.

3. Kevesebb dolgozás

A munka rendszerezésének köszönhetően a feladatokat kevesebb idő alatt el lehet végezni, és így nincs szükség nap mint nap túlórázni. Sok felmérés készült már arról, hogy a túlóra alatt végzett munka a minőség rovására megy. Emellett a túlórázók stresszesebbek és depressziósabbak.

4. Önálló munkavégzés

Az önálló munka sokkal hatékonyabb és kreatívabb. Ha a főnök egyfolytában csak azt figyelni, hogy mit hogyan csinálunk, és rendszeresen csak utasítgat, az tönkreteheti a jó munkavégzést. Ilyenkor meg kell vele beszélni, hogy adjon egy kicsit nagyobb mozgásteret, miközben őt tájékoztatjuk a fontos dolgokról és segítséget kérünk tőle probléma esetén.

5. Otthon nincs munka

Amikor hazaérkezünk már nem szabad munkával vagy a befejezetlen dolgokkal foglalkozni, mert az felérhet egy túlórával is. A munka nem válhat a magánélet részévé, külön kell őket választani. A szabadidőt olyan dolgokkal kell kitölteni, amelyek pihentetnek, ellazítanak és felvidítanak.