Összegyetemi nyílt napot rendez az SZTE

Összegyetemi nyílt napot rendez az SZTE

Magyarország egyik legnagyobb, legszínvonalasabb, legelismertebb felsőoktatási intézményének gyakorlatilag az összes képzési területet felölelő kínálatával ismerkedhetnek meg az érdeklődők a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) nyílt napján szombaton. Így tájékoztatta Újszászi Ilona szóvivő az MTI-t.

A programokra egyaránt várják a jelentkezési lapjukat most beadó végzős diákokat és a felsőoktatásba való jelentkezést fontolgató alsóbb évfolyamokba járó tanulókat, valamint szüleiket is.

A továbbtanulásukat jövőre vagy később tervező diákok választását az egyetem honlapján képzési orientációs teszt is segíti.

Az érdeklődők az universitas központi épületében fölállított standoknál közvetlenül a karok képviselőinek tehetik fel kérdéseiket. A végzősök a helyszínen jelentkezési lapjaikat is kitölthetik a kihelyezett számítógépeken, és az adminisztrációs feladathoz segítséget is kapnak.

A díszteremben „szülői értekezlet” tartanak a jelentkezés benyújtásával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról, a tájékozódási csatornákról és lehetőségekről, valamint a Szegedi Tudományegyetemet érintő változásokról a diákok, szülők és pedagógusok részére.