Huszonkét magyar fiatal a szakmák versenyének európai döntőjében

Huszonkét magyar fiatal a szakmák versenyének európai döntőjében

Huszonkét 24 évesnél fiatalabb magyar szakember jutott be az európai szakmák versenyének döntőjébe. Erről tájékoztatta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az MTI-t.

Tizenkettőt a napokban zárult SkillsHungary döntőjén választották ki hegesztő, villanyszerelő, asztalos, ács, fodrász, ápolás és gondozás, karbantartás, felülettisztító specialista szakmában, a többiek a korábbi kőműves, mechatronikai, szépségápolási és virágkötő világversenyeken elért eredményükkel vívták ki az indulás jogát. Ők alkotják majd a magyar csapatot a EuroSkills Lille 2014 rendezvényen, a szakmák európai bajnokságán októberben – írták.

Az MKIK közölte azt is, hogy a SkillsHungary döntőjéből két fiatal jutott tovább rendszeradminisztrátor, valamint festő-díszítő szakmában a szakmák olimpiájának is nevezett WorldSkills verseny döntőjébe, amelyet 2015 augusztusában tartanak Sao Paulóban.

A kamara közleményében emlékeztet arra, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával március 5-6-án rendezték meg a EuroSkills és WorldSkills nemzetközi szakmai verseny nemzeti döntőjét, az I. SkillsHungaryt. A Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 12 versenyszámban megrendezett válogatóra több mint 300 versenyző jelentkezett, a döntőben 49 fiatal jutott.

Kapcsolódó cikkek