Erre figyeljen a budapesti albérleteknél!

Erre figyeljen a budapesti albérleteknél!

A budapesti ingatlanárak rendkívül magasak, így ha a fővárosi tartózkodás válik szükségessé, - legyen szó bármilyen okról is – sokan választják az albérlet kínálta lehetőséget, legalábbis addig, míg saját lakást nem tudnak vásárolni. A kínálat igen széles, és a főváros külső kerületeinek garzonjaitól kezdve a belvárosi, gyakran 100 ezer forintos havidíjat kóstáló lakásokon át a budai luxusingatlanokig számos lehetőség várja a Budapestre költözni vágyókat.

A bérleti díjak összege természetesen nem csak attól függ, hogy hol található az adott lakás, ház, hanem számos egyéb tényező is közrejátszik az árak alakulásában. A legtöbb kiadó lakás Budapest frekventált területein nagy népszerűségnek örvend, hiszen mindenki számára fontos, hogy a bevásárlási, ügyintézési lehetőségekhez éppen úgy ne kelljen órákat utazni, többször átszállni a tömegközlekedést használva, mint az, hogy a munkahely, vagy a iskola is a közelben helyezkedjen el. Ha lemondana ezek közül néhányról, vagy nem okoz gondot autóval megoldani a közlekedést, akkor választhat a külső kerületek kiadó lakásai közül, melyek között sok igen jól felszerelten, akár bútorozottan is kivehető. A budapestialberlet.com tapasztalatai azt mutatják, hogy a kiadó lakás Budapest szinte bármely kerületében nyújthat magas minőséget elérhető áron, a keresgéléshez viszont mindenképpen időre van szükség.

Nem mindegy az sem, hogy milyen környéket választ. A lehetőség szerinti csendes lépcsőház éppen úgy fontos, mint a leendő otthon kialakítása, valamint annak színvonala. A felújított, gépesített lakásoknak általában nyílászárói is rendben vannak, erre pedig azért éri meg rendkívüli módon odafigyelni, mert nyilvánvalóan hatással van a hőszigetelés a várható rezsiköltségekre. Apropó, havi kiadások! Már az előzetes tájékozódás alkalmával tudja meg, mennyi költséggel jár a lakás fenntartása havi szinten, így láthatja, megengedheti-e egyáltalán magának az adott típust. Érdeklődjön már a megtekintés előtt a szükséges kaució mértékéről, ezzel is kiszűrve a felesleges időpocsékolást!

Az albérlet hirdetésekben általában próbálják az ingatlan legjobb oldalát mutatni a képeken, és előszeretettel titkolják el az esetleges hiányosságokat, vagy negatívumokat. Személyes megtekintésre válassza a nappali órákat, főként a téli korai sötétedést figyelembe véve, hiszen így szemet szúrhatnak olyan hibák, esztétikai, vagy funkcionális hiányosságok, melyeket egyébként nem biztos, hogy észrevenne villanyfénynél. Tekintse meg a lakás minden helyiségét, különös figyelemmel a falak, burkolatok, ablakok állapotára, vagy a fürdőszoba minőségére! Az olcsó árak miatt nem biztos, hogy le kellene mondania arról a színvonalról, amit magáénak érez a mindennapokban.

A főváros remek választásnak bizonyul munkavállalás, tanulás terén, s ezek mellett csak további pozitívum a számos kulturális és szórakozási lehetőség, melyekkel a mindennapokban találkozhatunk. A számos budapesti albérlet megoldást jelenthet mindazok számára a lakhatás terén, akik nem tudnak saját ingatlan vásárlásába fektetni még egy ideig, vagy egyszerűen csak időszakosan kívánnak a fővárosban tartózkodni. 

Kapcsolódó cikkek