Májusban indul a budapesti strandszezon

Májusban indul a budapesti strandszezon

Az idei strandszezonban elsőként, május 1-jén a Dagály és Palatinus strandfürdő nyitja meg kapuit a budapesti strandok közül, ekkor indul a hullámszolgáltatás a Gellért fürdőben, ahol már április közepétől nyitva van a strandterület. Ezt közölte a Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt. kedden az MTI-vel.

A közleményben azt írták: a budapesti strandok változatlan jegyárakkal, számos kedvezménnyel, családi jegyekkel, strandváró nappal készülnek a szezonra.

A Budapest Gyógyfürdői (BGYH) Zrt. csaknem 40 millió forintot fordított arra, hogy a fürdők, strandok megszépült környezetben, új szolgáltatásokkal várják a vendégeket. Szinte valamennyi strand gyermekmedencéje új csúszdát kapott. A nyári időszakban 35 hektárnyi zöld területet gondoznak a kertészek, a strandok területén mintegy ötvenezer egynyári virágot ültettek el.

A tájékoztatás szerint a május 1-jén megnyíló Dagály fürdő hullámmedencéje június 7-étől működik. A Paskál strandfürdőt május 24-én, a Római és a Csillaghegyi strandfürdőt május 31-én nyitják meg, a Pünkösdfürdői strandfürdőt pedig június 7-én.

A standfürdők a tervek szerint szeptember 7-ig lesznek nyitva, illetve ha kedvező az időjárás, akkor szeptember 14-ig.

A közleményben kitértek arra, hogy az idei strandszezonban is számos kedvezménnyel igyekeznek a strandokra csábítani a fiatalokat, a családokat és a nyugdíjasokat is: csökkentett áron, jelentős kedvezménnyel várják őket. Emellett a húsz alkalomra szóló bérletek akár 25 százalékos kedvezményt biztosítanak a vendégeknek. A kedvezményekről Tarlós István főpolgármester 2014. május 24-én tart sajtótájékoztatót.

A Széchenyi fürdőben szombatonként Szecska-partyt tartanak, amelyen minden alkalommal más zenei műfaj – funk, soul, R’n’B, house, dance floor jazz – mutatkozik be. A részletes program és az aktuális információk folyamatosan nyomon követhetőek a Szecska, valamint az Imádom a budapesti strandokat! Facebook-oldalakon.

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére 2014. augusztus 1-jén ismét megrendezik a Strandok éjszakája programot, amelyhez a Palatinus stranddal kapcsolódik a BGYH Zrt., valamint a nyár folyamán számos egyéb családi és sportrendezvénnyel teszik még színesebbé a strandok életét – tartalmazza a közlemény.