Várja a Magyar Termékek Fesztiválja!

bornapok Szegeden

Szabó Sándor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Hajdú-Bihar megyei elnöke megnyitójában leszögezte, a NAK egyik legfontosabb feladatának és kötelességének tartja a helyi élelmiszer-feldolgozás és a kézműves termékek bemutatását, hogy a vásárlók az őstermelőket, családi gazdálkodókat is megismerjék és megtalálják. Az agrárszakember kiemelte, hogy a bemutatott ételek ősi receptek szerint készültek, ezeket szintén megismerhetik az érdeklődők. A fesztiválon felvonulnak az idén többek között tej- és húsfeldolgozó családi gazdálkodók, chilipaprika-készítők, méhészek. Egy őstermelő például tönkölylisztből készült sós és édes süteményeit kínálja a a rendezvényen.

Erdélyből, Farkaslakáról érkezett a kürtőskalács-készítő Kovács család, míg szombatra Kárpátaljáról várják a csuhéból készült virágok árusait, a fazekasokat, a szőtteskészítőket. 
A Kossuth térre látogatókat pálinkával, borral, csörögefánkkal és töltött káposztával vendégelik meg. Kísérő programként az első napon tartják a Debrecen Hangja válogatóját, de lesz interaktív íjászbemutató, kézműves játszóház gyerekeknek, mézeskalács-díszítés és lekvárfőzés is.