Több mint négyszázezer forintba kerül a világ legdrágább hamburgere

Több mint négyszázezer forintba kerül a világ legdrágább hamburgere

Ezerszáz fontba, vagyis átszámítva nagyjából 432 000 forintba kerül a világ legdrágább hamburgere, amelyet egy londoni étterem séfje készített el a világ legkiválóbb minőségű és legdrágább alapanyagaiból.

A londoni Honky Tonk étterem ínyencburgerének elkészítéséhez nagyjából 220 grammnyi kobei marhahúst és – a zsírtartalom kiegyenlítése végett – 60 grammnyi új-zélandi vadhúst daráltak össze, míg a húspogácsa közepébe fekete szarvasgombás brie került.

A himalájai sóval ízesített, salátalevélen pihenő húspogácsa tetejére iráni sáfránnyal fűszerezett vízben főtt kanadai homár darabkáit halmozták. Mindezt juharszirupos bacon szalonna, Beluga-kaviár, hikoriból készült faszénen füstölt, aranylapokkal borított kacsatojás, majonéz, japán matcsa – porrá őrölt zöld tea -, mangós-pezsgős öntet és fehérszarvasgomba-reszelék koronázza. A hamburgerzsemle tetejét szintén aranylapokkal borítják.

A burger 2618 kalóriát tartalmaz, amely több, mint egy felnőtt férfi ajánlott napi energiabevitele.

A Glamburger névre keresztelt kreáció az étterem és a Groupon közösségi vásárlói oldal közös projektjeként született meg és egy szerencsés nyertes ingyen befalhat egyet a méregdrága ínyencségből – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása.

“A lehető legkiválóbb alapanyagokat kutattuk fel ennek a mesterműnek az elkészítéséhez, így a győztesnek biztosan emlékezetes vacsorában lesz része” – mondta Chris Large, az étterem séfje, akinek három hetébe telt a hamburger megalkotása. Az 1100 fontba kerülő szendvicset hivatalosan is a világ legdrágábbjának nyilvánította a világrekordokat jegyző Record Setters.

http://www.telegraph.co.uk/foodanddrink/foodanddrinknews/11143554/Chef-creates-worlds-most-expensive-burger-cost-1100.html

Kapcsolódó cikkek