Nagy siker volt a második Mozgás Éjszakája

Az idén is húszezren látogattak ki a Mozgás Éjszakájára, a résztvevők összesen mintegy 30 millió kalóriát égettek el, közel 25 000 kilométert futottak le és 100 000 kilométert kerékpároztak a vasárnap hajnalban véget ért rendezvényen. Ezt közölte a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet (NEFI) az MTI-vel.

A NEFI Egészségkommunikációs Központja jóvoltából az idén másodszor megrendezett Mozgás Éjszakáján 3000-en futottak a Városliget körül és az Andrássy úton, 6500 bringás tekert el a Dunáig és vissza, 5000-en mozogtak együtt a zumba és a salsa ritmusára. Az éjszaka során kilátogató húszezer résztvevő számára 16 sportág állt rendelkezésre az este 9 órától hajnali 4-ig tartó ingyenes eseményen. A rendezvény célja, hogy mindenki megtapasztalhassa, a mozgás nemcsak kiváló szórakozás, hanem igazi közösségteremtő időtöltés is, mozogni bárkinek, bárhol, bármikor érdemes, akár éjszaka is – olvasható a közleményben.

A Mozgás Éjszakáját Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa nyitotta meg, Török Krisztinával, a NEFI főigazgatójával, valamint Mocsai Lajossal, a Testnevelési Egyetem rektorával közösen. Az esemény fővédnöke Tarlós István, Budapest főpolgármestere volt. 
A rendezvény az Európai Unió finanszírozásával, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.