Melegszik a levegő

Melegszik a levegő

A hétvégén, augusztus első napjaiban erősödik a nappali felmelegedés, néhol akár 30 Celsius-foknál is melegebb lehet. Ez derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki, országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken kora délelőttől északnyugat felől csökken a felhőzet, a délután második felére a keleti határvidéken is kisüt a nap. Kora délutánig a déli és a keleti országrészben még előfordulhat kisebb eső, a délután második felétől kezdve már nem valószínű csapadék. Napközben többfelé megélénkül, a Balaton környékén helyenként meg is erősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 12 és 18, a legmagasabb 24 és 28 fok között valószínű.

Szombaton, augusztus elsején reggel főként a Dél-Dunántúlon ködfoltok lehetnek. Utána viszont túlnyomóan derült, napos időre lehet számítani, csapadék nem várható. A leghidegebb órákban 9-14 fok lehet. Napközben 27-30 fokig melegszik a levegő, ismét több helyen alakul ki zápor, zivatar. A zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet 13 és 18, a nappali maximum várhatóan 25 és 31 fok között alakul, keleten lesz melegebb – olvasható az előrejelzésben.