Pizsamaparti gyerekeknek

Ismeretterjesztő pizsamapartira vár általános iskolás gyerekeket a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum első alkalommal szerda éjjel, majd havi rendszerességgel.

A 7-12 éves résztvevők éjszakai kalandtúrán fedezhetik fel az éjjel egyébként zárva tartó skanzent, megismerkedhetnek a 19-20. század eleji vidéki élettel és a kézművesség szépségeivel, emellett akadályverseny, kísérletezések, szőlőpréselés, állatetetés, filmvetítés és esti mese is szerepel a lefekvés előtti programok között. A pizsamaparti másnap közös reggeli-készítéssel, interaktív foglalkozásokkal és a tanultak közös feldolgozásával zárul. A programra bárki jelentkezhet – közölték a szervezők az MTI-vel.

A koncepció lényege a szórakoztató tanulás, amelynek különleges éjszakai helyszínek adnak otthont a Da Vinci Learning oktatási tévécsatorna szervezésében. A budapesti Tropicarium után a Szentendrei Skanzen kapcsolódik be a sorozatba, a tervek szerint további helyszíneken is megvalósulhatnak majd pizsamapartik a technológia, kultúra, ember és természet témakörökben.

Kapcsolódó cikkek