Több mint kétezer futót várnak a Keszthelyi Kilométerekre

Több mint kétezer futót várnak a Keszthelyi Kilométerekre

Kilencedik alkalommal rendezik meg a Keszthelyi Kilométerek elnevezésű futófesztivált, amelyre a szervezők több mint kétezer indulót várnak.

Bedő Beáta főszervező tájékoztatása szerint szombat délelőtt a gyerekek számára rendeznek 18 futamot, majd délután a 2,5, illetve az 5 kilométeres versenyre kerül sor, vasárnap pedig 10 órakor rajtol el a félmaratoni és a maratoni táv mezőnye.

“Igazi családi futóhétvégét szervezünk, hiszen minden korosztályra gondolunk – mondta a főszervező. – Az előnevezések és a korábbi versenyek alapján várhatóan mintegy 1600 felnőtt és 5-600 gyermek fog rajthoz állni a két nap alatt. A legrövidebb táv a gyermekeknek 250 méter, a leghosszabb a felnőtteknek 42 km lesz.”

Az Intersport Keszthelyi Kilométereken több mint 300-an biztosítják a pályát, illetve vigyáznak a futókra. A fesztiválhangulatról többek között koncertekkel, Runner Expóval, tésztapartival és ingyenes gyermekanimációval gondoskodnak a szervezők. A rendezvény az egészséges táplálkozást is népszerűsíti, ezért biosétány várja majd az érdeklődőket.