Börtönnel büntetnék a szexuális felvilágosítást?

Börtönnel büntetnék a szexuális felvilágosítást?

Börtönbüntetéssel sújtaná egy román parlamenti képviselő, ha az iskolákban a szülők írásos beleegyezése nélkül tartanak szexuális felvilágosító órákat. Ezt közölte  internetes oldalán hétfőn az erdélyi Krónika című lap.

Ninel Peia volt szociáldemokrata párti (PSD) parlamenti képviselő erről kidolgozott törvénytervezetét azzal indokolta, hogy a szexuális felvilágosítás örve alatt az iskolákban fű alatt a pornográfiát vezették be. A Törvény a gyermekkor ártatlanságáért című tervezet értelmében három hónaptól két évig terjedő szabadságvesztéssel vagy pénzbírsággal lenne sújtható az a tanár, aki a szülő vagy a gyám írásos jóváhagyása nélkül szexuális nevelést folytatna az óvodákban, illetve az elemi és általános iskolákban.

Vannak olyan iskolák, ahol 10 éves kislá­nyok szégyenkezve hagyják ott ezeket az órákat, vannak olyan fiúk, akik már nem értik, mit jelent a család, vagy hogy miért nincs semmi rossz abban, ha velük azonos neműek iránt éreznek szexuális vonzalmat  – fogalmazott Peia az erdélyi lap szerint

Peiát márciusban kizárták a PSD-ből, miután azt sugallta, hogy az Arges megyei csecsemők tömeges megbetegedését nem baktériumfertőzés, hanem a kötelező védőoltás váltotta ki. A politikus korábban azzal az összeesküvés-elmélettel állt elő, miszerint a bukaresti Colectiv klubban kirobbant tűzvészt szándékosan idézték elő, az azt követő utcai tüntetésekre “rátelepedve” pedig egyesek – egy budapesti egyetemen kidolgozott terv alapján – Románia feldarabolására törekedtek.

A romániai iskolákban jelenleg is csak előzetesen aláírt szülői beleegyezés alapján tartanak szexuális felvilágosítást a felsősöknek az “Egészségügyi nevelés” elnevezésű, az étkezési szokásoktól a sportolás fontosságáig sok mindenre kiterjedő választható tantárgy keretében. A bukaresti tanfelügyelőség szóvivője szerint erre az órára országos szinten a szülők hat százaléka íratta be gyerekét. Romániában évente hat-hétszáz 15 év alatti lány esik teherbe. Az összlakossághoz viszonyított arányuk háromszor akkora, mint az európai uniós átlag.

Kapcsolódó cikkek