Hazamentek a debreceni négyes ikrek

 Boda Beáta és férje, Boda István a 2016. november 24-én született négyes ikreikkel a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján december 19-én, fotó: Czeglédi Zsolt/MTIAz 1600-1800 gramm közötti súllyal született babák világra jöttük óta egy-egy kilogrammal gyarapodtak. Ezt mondta Balla György professzor, neonatológus, a gyermekgyógyászati intézet igazgatója a babákat búcsúztató sajtóeseményen.

Boglárka, Jázmin, Flóra és István november 24-én születtek tervezett császármetszéssel, öt nappal a terhesség 33. hetének betöltését követően, rövid időre inkubátorba kerültek, majd hétfőig az újszülött osztályon látták el őket. Valamennyi baba szépen fejlődik, édesanyjukkal együtt egészségesen hagyják el a klinikát – tette hozzá a professzor megjegyezve, hogy az édesapának nem lesz szokatlan a nagy család, ugyanis harminc évvel ezelőtt testvéreivel maga is négyes ikerként született.

négyesikrek

A három kislány, Jázmin, Flóra és Boglárka, valamint a kisfiú, István, természetes úton fogant, fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

A Boda-családban innentől minden nap karácsony lesz – utalt a nagycsalád örömére a babákat világra segítő Póka Róbert professzor, a szülészeti klinika igazgatja, aki 30 évvel ezelőtt tagja volt annak az orvoscsoportnak is, aki az édesapát és testvéreit a világra segítette. Érdekességként megemlítette, hogy hétfőn két hármas ikret is otthonukba bocsátanak. A debreceni klinikán a négyes ikrek mellett az idén további tizenöt hármas ikerpár is született.

Az édesapa, Boda István debreceni családi vállalkozó és felesége, Boda Beáta informatikus örömmel mutatták meg a sajtónak az új családtagokat, akiket – mint mondták – az első este ketten látnak el otthon, de utána számítanak a család segítségére. Az egypetéjű két kisebbik lányt még ők maguk is nehezen tudják megkülönböztetni, valamivel könnyebb dolguk van a kétpetéjű ikerpárral – mondták. Az MTI érdeklődésére, miszerint terveznek-e több gyereket, az édesapa annyit mondott: “most el leszünk foglalva az ikrekkel, de majd meglátjuk”.