Szavazzon, hogy tudjuk, mi a véleménye!

Önt érdekli a politika?

Igen
Nem
Csak bizonyos időszakokban (pl. választás) figyelek rá
Nem tudom

Közérdekű információk

Otthon is lehet hatékonyan dolgozni

2017. április 21. Sikeradó/OS

laptop

Valóban lehet hatékonyabb a home office az irodai környezetnél? Ha igen, vajon miért ódzkodnak tőle a munkáltatók?

A munkáltatók negyede továbbra sem támogatja az otthoni munkavégzést, aminek elsődleges oka, hogy nem látják a távmunkában dolgozó teljesítményét, így nem tudják összehasonlítani a távmunkában és az irodában végzett munkát - derül ki az Epson friss kutatásából. 

A távmunka bevezetésének számos előnye és kockázata van munkaadói és munkavállalói oldalról egyaránt. A munkavállalók 36%-a jelentette ki, hogy számukra komoly érték, hogy jobban tudják menedzselni a munka és a magánélet közti egyensúlyt. Munkáltatói szemmel nézve a távmunka lehet sokkal produktívabb, mert nem folyik el az idő kávészünetekre, és a monitor fölötti beszélgetés sem vonja el a figyelmet, a válaszadók 42%-a nyilatkozott úgy, hogy a távmunka bevezetése mindenképp teljesítménynövelő hatású.

Elsősorban a vezető döntésén múlik, hogy bevezeti-e a távmunkát, az elterjedésének (ahogy a kutatásból is kiderül) leginkább a technikai feltételek és a transzparencia hiánya szab gátat. Összességében tehát mindkét félnek érdeke, hogy látható legyen a teljesítmény, kimutatható legyen az elvégzett munka.

Erre és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ a MTMSz XVI. Távmunka Szakmai Műhely rendezvényén, ahol közép- és nagyvállalatok vezetői pro és kontra érvekkel osztják meg tapasztalataikat a távmunka bevezetéséről, és ahol az ITSH távmunka gyakorlatát is megismerhetik az érdeklődők - írta a Magyar Távmunka Szövetség.

0
E-mail cím:


Jelszó: