Erre költhetünk a nyáron személyi kölcsönből

Erre költhetünk a nyáron személyi kölcsönből

A nyár nem csak a kikapcsolódás és a nyaralás időszakának számít sokaknak, de rendszerint ekkorra időzítjük a lakásfelújítást, és a boldogító igen kimondása is gyakran ilyenkor történik. Ugyan a hőmérséklet sokszor kihívás elé állít bennünket, és a hőségriadók idejét nem feltétlen kedveljük, mégis elmondható, hogy a nyárra egészen másként tekintünk, mint az év egyéb hónapjaira. 

De mi a helyzet akkor, ha nem rendelkezünk elegendő megtakarított pénzzel mindezekre, vagy megtakarításainkhoz nem szívesen nyúlnánk hozzá? Le kell mondanunk az álomnyaralásról, vagy felújításra szoruló lakással nézzünk szembe a téllel? 

Célhoz kötve vagy anélkül?

A hitelintézetek számos felhasználási célhoz kötött hitellehetőséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére. Legyen szó akár lakásfelújításról vagy például autóvásárlásról, ezek közös jellemzője, hogy általában kedvezőbb feltételeket kínálnak, mint a szabad felhasználású kölcsönök.

A tapasztalatok ennek ellenére azt mutatják, hogy a személyi kölcsönök iránt töretlenül sokan érdeklődnek. Gyakran előfordul, hogy nem szeretnénk elszámolni a bank felé a felhasznált összeggel, vagy éppen többféle tervünket is megvalósítanánk abból. Így a lakásfelújításon túl félretennénk a nyaralásra, de ezt például a kifejezetten lakáscélú hitelek esetében nem tehetjük meg. Itt jön képbe a személyi kölcsön, amely azt a fajta biztonságot kínálja, amire legtöbbünknek szükségünk van akkor, ha az anyagiakról van szó.

Álomnyaralás személyi kölcsönnel

Ma már a külföldi nyaralás sem kerül sokkal többe, mint az, ha valamelyik hazai wellness szálloda mellett döntenénk. Lehet ugyan, hogy a szállás terén kompromisszumot kell kötnünk, de a megfelelő időszakot választva még erre sincs szükség. Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a hajós körutazások is, melyek bár magasabb árkategóriát képviselnek, de ha nem néhány hónapról van szó, akkor még ezt is megengedhetjük magunknak.

Személyi kölcsön felvételével kedvező törlesztési lehetőséggel biztosíthatjuk azt az összeget, amiből nem csak a körutazást finanszírozhatjuk, de az esetlegesen előforduló többlet kiadásokat is. A nyár az élményekről, az idegen kultúrák megismeréséről és a kikapcsolódásról is szól, éppen ezért sokan vannak, akik igenis hajlandóak áldozni arra, hogy teljesen feltöltődve térhessenek vissza a munkába.

Lakásfelújítás a kényelem szolgálatában

Rengeteget hallani olyan hitelekről és megtakarítási lehetőségekről, melyek kifejezetten a lakásfelújítást célozzák. Ha azonban hirtelen döntünk úgy, hogy szeretnénk lakókörnyezetünket átalakítani, korszerűsíteni, akkor könnyen lehet, éppen a személyi kölcsön az ideális megoldás. Mivel már egy egyszerű festés és burkolás is több százezres kiadással járhat, ezért korántsem mindegy, hogy szükséghelyzetben áll-e rendelkezésünkre megfelelő összeg. Nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy a korszerűsítéssel a későbbi takarékoskodás érdekében tehetünk.

Legyenek bármilyen céljaink is a nyár még hátralevő időszakára, érdemes a hitelintézetek ajánlatai közül körültekintően választani. A jövőre vonatkozó pénzügyi döntéseink akár éveken keresztül befolyásolhatják a háztartás jövedelmi viszonyait, ezért a felelős kölcsönfelvétel fontosságára nem lehet elégszer felhívni a figyelmet. Segítségül hívhatjuk a világhálón megtalálható online kalkulátorokat is, melyekkel az egyes hitelintézetek ajánlatai gyorsan összehasonlíthatóvá válnak.

Kapcsolódó cikkek