"Mérges" lesz a Kígyó éve? Reméljük, nem!

"Mérges" lesz a Kígyó éve? Reméljük, nem!

Kígyó éve Idén a bizonytalanság és turbulenciák jegyében háborúk törnek ki és szétesik az euróövezet. Ezt jósolják kínai asztrológusok. A dél-koreai rapper, Psy szerint azonban ugyanolyan sikeres lesz, mint 2012-ben.

 

A kínai naptár szerint február 10-én kezdődik a kígyó éve, és a vízzel társul: számos katasztrófát hozhat magával az – Ázsiában nagy tekintélynek örvendő – csillagjósok szerint.

A korábbi kígyó éveiben történtek a szeptember 11-i egyesült államokbeli terrortámadások (2001), a vérbe fojtott Tienanmen téri demokratikus mozgalom (1989) és a Pearl Harbour elleni japán támadás (1941) – emlékeztetnek.

“Ez a katasztrófák éve… Sok dolog nem fog jól alakulni” – figyelmeztetett Tan Hun Jong, a Way OnNet Group geomanciával (a tájformálást a Föld éltető erejével összhangba hozni igyekvő kínai művészet) foglalkozó cég munkatársa. “Az euróövezetet szétesés fenyegeti, gondok lesznek az euróval” – tette hozzá az 59 éves csillagjós, aki szerint a május lesz a legveszélyesebb hónap.

A víz a félelmet jelképezi. Pontosan a tűz felett van, amely az öröm és a derűlátás kifejezője. A két elem közötti szembenállás májusban nyilvánul meg a jósok szerint.

Csou Hon-ming hongkongi asztrológus szerint Kína és Japán májusban rövid időre összecsap, mint két egymásnak feszülő kígyó. A két ország között egy kínai-tengeri lakatlan szigetcsoport miatt éleződött ki a viszony 2012-ben.

A világ tőzsdéin az árfolyamok a kígyó nyomvonalához hasonlítanak majd – jósolta Mak Ling-Ling hongkongi fengsuj mester. Az év első fele nyugodt és rugalmas lesz, annál szaggatottabbá válik majd ezután. Mint a kígyó mozgása: gyors, agresszív, ravasz.

A CLSA brókercég egyik elemzője, Mariana Kou szórakozásból évente készít “fengsujindexet”. Szerinte az idei tőzsdei év inkább pozitívan zárul. A kígyó éveit azonban “átalakulások, változások és néha valóságos felfordulások jellemzik, akárcsak a gyakran vedlő kígyót”. Az előző kígyó évében, 2011-ben például a hongkongi tőzsdeindex több mint 33 százalékot zuhant.

Minden azonban nem alakul rosszul. Az új kínai vezető, Hszi Csin-ping például békésen ül márciusban a világ második legnagyobb gazdasága elnökének a székébe. Az egészségére azonban ügyelnie kell: “eleshet, ha novemberben utazik” – jegyezte meg Chou Hon-ming, aki azt tanácsolja az új kínai vezetőnek, ősszel ne utazzon Oroszországba és Európába.

Psynak azonban nincs oka aggódni: Gangnam Style című világslágere ugyanolyan siker lesz, mint 2012-ben volt – vélte Csou.

A kínai naptár 60 éves ciklusokra oszlik. A tizenkét állatjegy alkotta ciklusban a kígyó a hatodik helyen áll. A kígyó éve 2013. február 10-től 2014. január 30-ig tart.

Kapcsolódó cikkek