Nagyvilág

Repülők

Jelentősen emelkedett a globális légi áru- és utasforgalom az év nyolcadik hónapjában az előző évihez viszonyítva.

terrorizmus, fegyverek

fotó: Pixabay.com

A terrorszervezet moszkvai pokolgépes merényletekre készülő alvósejtjét számolta fel az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat. 

légitaxi

Először teszteltek önvezető légitaxit Dubajban, egyelőre utasokat nem szállított.

twitter
Mintegy háromszázezer, terrorpropagandát terjesztő Twitter-fiókot töröltek 2017 első félévében.

ENSZ

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) zárt ajtók mögött tartott rendkívüli ülésén ismét határozottan elítélte az általa rendkívül provokatívnak nevezett észak-koreai rakétakísérletet.

figyelő

Az orosz légierő Deir-ez-Zórnál végzett Gulmurod Halimovval, az Iszlám Állam terrorszervezet "hadügyminiszterével".

Dreamliner

Az amerikai Boeing repülőgépgyártó frissített adatai szerint Kína a következő húsz évben ezermilliárd dollárt költhet kereskedelmi repülőgépek vásárlására.

Ausztria

Benyújtja lemondását az osztrák kormány kedden, a múlt vasárnapi választások győztes pártjának vezetője, Sebastian Kurz pedig pénteken várhatóan kormányalakítási megbízást kap.

Magyarok

Irán-Magyarország

Egyetemek közötti kutatási-szakmai együttműködésről írt alá keretmegállapodást Irán és Magyarország a két ország közötti oktatási kapcsolatok erősítése érdekében.

Orbán Viktor és Donald Tusk

A schengeni megállapodás megvédésére, betartására szólította fel az Európai Unió intézményeit Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a pozsonyi várban.

Szijjártó Péter

A külhoni magyarság sorsa nem alku tárgya, Ukrajnának vissza kell vonnia az oktatási törvény kisebbségeket sértő rendelkezéseit.

Túl az óceánon

akták

Az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) egy nyugdíjas ügynöke újra megvizsgálja a dokumentumokat, hogy kiderítse, ki árulta el Anne Frank és családja búvóhelyét a Gestapónak 1944-ben.

tengerészgyalogos

Az amerikai történelemben először lesz női katonatiszt a tengerészgyalogságnál. 

Fehér Ház

A Fehér Ház pénteken késő délután közleményben szólította fel az iraki kurd vezetőket, hogy álljanak el az iraki Kurdisztán függetlenségéről rendezendő népszavazástól.

voteNagy tömegrendezvényektől mentes, sokszor alig észrevehető, a választók személyes megszólítására összpontosító, egészében véve szürke és jellegtelen volt az idei képviselőházi választásokat megelőző kampány Csehországban.

Szijjártó Péter

Az ukrán oktatási törvény okozta probléma megoldása csak az lehet, ha hatályon kívül kerül az a rész, amely súlyosan sérti a magyar nemzeti közösség jogait.

zászló

A több mint kétéves kormányválság hatására kiábrándult a jobboldali politikából Macedónia, ezt bizonyítja a baloldal győzelme az önkormányzati választások első fordulóján.

Európa

EU

Az Európai Bizottság szerint 2018-ig meg kell valósítani a bankuniót, hogy pozitív hatásai maximálisan érvényesülhessenek.

Theresa May

Nem lesz újabb népszavazás az Egyesült Királyság EU-tagságáról.

sztrájk

Egynapos sztrájkot hirdettek kedden Franciaországban a közszolgálatban dolgozók, tiltakozásul a következő öt évben tervezett intézkedések, vagyis 120 ezer munkahely megszüntetése, a fizetések befagyasztása és a teljesítményalapú díjazás bevezetése ellen.

Víziók

terrorista

Az Iszlám Állam visszaszorulásával nőhet a terrorizmus veszélye Európában, ugyanis visszatér az EU-ba az a mintegy ötezer ember, aki korábban az IÁ oldalán a Közel-Keletre ment harcolni.

E-mail cím:


Jelszó: