Nagyvilág

Box kesztyűben egy bróker

Két éve a leggyorsabb ütemben nőtt a japán gazdaság teljesítménye az idei második negyedévben a statisztikai hivatal hétfőn közzétett előzetes adatai szerint.

terroristák

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet "fővárosában", a szíriai Rakkában még körülbelül kétezer harcos küzd az amerikaiak támogatásával működő Szíriai Demokratikus Erők ellen.

Békét a Közel-Keleten!

Hosszabb csendet garantálhat a Közel-Keleten Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő reményei szerint, hogy Izrael leszerelte a Jeruzsálemben felállított fémvizsgáló kapukat.


Tizenkét, köztük kínai, argentin, indiai, török, valamint első ízben angolai és eritreai helyszínnel gazdagodott az UNESCO világörökségi listája

vírus

A Cybereason izraeli cég egyik alkalmazottja rájött, hogy miként lehet egyszerűen blokkolni a világszerte károkat okozó Petya néven ismert zsarolóvírust.

Disneyland

Több mint 11 millió látogatót fogadott a sanghaji Disneyland az első évben, jóval meghaladva a várakozásokat.

Google

Tavalyhoz hasonlóan a Google volt idén is a világ legértékesebb márkája.

London Parlament
Felújítás miatt négy évre elhallgat a Big Ben, London egyik jelképe.

Magyarok

zászló

Magyarországnak jelentékennyé kell tennie magát az Egyesült Államokban. Ezt mondta Szabó László, Magyarország új washingtoni nagykövete, aki pár nappal ezelőtt foglalta el állomáshelyét az amerikai fővárosban. 

Tengerfehérvár

Soha nem utazott még egy hónap alatt annyi magyar turista Horvátországba, mint idén júliusban.

Szíjjártó Péter

A külgazdasági és külügyminiszter szerint Christian Kern balliberális osztrák kancellár úgy próbál belpolitikai népszerűtlenségén változtatni, hogy szünet nélkül Magyarországot szídja.

Túl az óceánon

Obama

Barack Obama volt amerikai elnök politikai visszatérésre készül.

dollárok

Tizenötezer dollárért világítótornyot lehet vásárolni az Egyesült Államokban.

Trump

Donald Trump amerikai elnök átfogó stratégiát ígért kedden a kábítószer-fogyasztás elleni küzdelemre. 

Angela Merkel

Az Antall József Tudásközpont munkatársa úgy látja, behozhatatlan előnyben van a német kancellár Martin Schulz-cal, a Német Szociáldemokrata Párt kancellárjelöltjével szemben.

London

A brit kormányfő arra készül, hogy saját "schengeni övezet" létrehozását javasolja Írországnak a Brexit után.

Brexit

Fontos vitának vetett véget a pénzügy- és a külkereskedelmi miniszter a brit európai uniós tagság megszűnésével kapcsolatban.

Európa

felvonulás

Mintegy 15 ezren vettek részt szombat délután Prágában a melegek felvonulásán, amely a cseh fővárosban most záruló szexuális kisebbségek hete, a Prague Pride 2017 csúcspontja. 

pisztoly

Őrizetbe vették az Iszlám Állam 22 feltételezett tagját a kelet-törökországi Elazig városban.

Határsértők

Mintegy hétszázan próbáltak ismét átjutni illegálisan a Marokkó és az észak-afrikai spanyol exklávé, Ceuta közötti határon csütörtökön.

Víziók

Távcsöven keresztül emelkedést figyelő bróker

A veszélyhelyzet fokozódott az Egyesült Államok és Észak-Korea konfliktusában a két ország vezetőinek kijelentései nyomán.

E-mail cím:


Jelszó: