Nagyvilág

Hungary

Az államalapítás tiszteletére magyar nemzeti színű fényfestést kapott Csungking egyik legmagasabb felhőkarcolója.

piros telefon

Telefonon beszélt egymással Donald Trump amerikai elnök és Emmanuel Macron francia államfő.

beke

Az Egyesült Államok és Észak-Korea egyaránt azt várja, hogy a másik fél lépjen a Koreai-félsziget békéjének megteremtéséhez vezető úton.

Angela Merkel
Angela Merkel német kancellár szerint Németország és Kína is elkötelezett a multilaterális világrend mellett.


Világszerte ötven nemzet tesz már intézkedéseket a műanyaghulladékok egyre súlyosbodó problémájának kezelése érdekében.

Egyiptom lobogó

Kórházak és szállodák építésével, korszerűsítésével a világ minden tájáról gyógyászati, sebészeti és rekreációs szolgáltatásokkal szeretnének vendégeket vonzani Egyiptomba.

festmény

Harminc éve lopták el egy New York-i lakásból azt a Marc Chagall-festményt, amit most visszaadnak a hajdani tulajdonosok vagyonkezelőjének.


Kövér László

Az Országgyűlés elnöke szerint Magyarország újra egy olyan korszak küszöbén áll, amikor ismét jogfeladásokra akarják bírni.

Magyarok

Orbán Viktor

A migráció kérdése osztja meg az Európai Néppártot, amely kedvére próbál tenni a szociáldemokratáknak és a liberálisoknak, hogy a jövő évi választások után koalíciót tudjon velük alkotni.

gyerekek

Az óvodafejlesztési program fogadtatása rendkívül pozitív. 

Bölcsődei kisgyerekek

A partiumi Nagykárolyban vasárnap átadták a magyar kormány finanszírozásban életre keltett Kárpát-medencei óvodafejlesztési program keretében épült első erdélyi óvodát. 

Túl az óceánon

boss

A CBS vezérigazgatója mindent tagad, nem maradhat. 

Fehér ház
Bill Shine, a republikánusokhoz közel álló Fox televízió korábbi igazgatója lesz az amerikai elnöki hivatal, a Fehér Ház új kommunikációs vezetője.

előzetesben
Pénteken vádat emeltek a marylandi Annapolis lapjának újságíróit csütörtökön meggyilkoló férfi ellen. 

EU

A tagországok vezetői egyetértenek abban, hogy az Európai Unió nem változtat álláspontján az uniós belső piac ügyeit illetően Nagy-Britannia unióból való kilépése esetén sem.

újságA jövőben az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség, a Frontex is segíti a szerb határvédelmet. 

egyeztetőkSoós Eszter Petronella Franciaország-szakértő szerint Emmanuel Macron francia elnök egy új, centrista mozgalmat akar létrehozni az Európai Parlamentben.

Európa

újságAláírás előtt áll a német-olasz menekültügyi megállapodás az Olaszországban regisztrált, majd a német határon feltartóztatott menedékkérők visszaküldéséről.

bilincsben egy férfi

Elfogtak egy 17 éves fiút a németországi Florstadtban iszlamista indíttatású terrorcselekmény előkészítésének gyanújával.

Emmanuel Macron, fotó: Twitter

Emmanuel Macron bemutatta csütörtökön a szegénység elleni küzdelemre készített kormánytervet, a következő négy évre, mintegy 8 milliárd eurós összegben.

Víziók

Macedónia,Európai Únió

Az Európai Unió ajtaja nyitva áll Macedónia előtt, a kulcs pedig a macedón állampolgárok kezében van.

E-mail cím:


Jelszó: