Nagyvilág

Disneyland

Több mint 11 millió látogatót fogadott a sanghaji Disneyland az első évben, jóval meghaladva a várakozásokat.

Google

Tavalyhoz hasonlóan a Google volt idén is a világ legértékesebb márkája.

kábítószer

Izraelben Telegrass néven nyílt, internetes webáruház működik a marihuána adásvételére.

kína

A kiszámíthatatlan, önfejű észak-koreai vezetést csak az erőpolitika képes befolyásolni, racionálisabb magatartásra bírni, és ha valakire egyáltalán hallgatnak, az Kína lehet.

terroristák

Az Abu Szajjaf iszlamista lázadócsoport négy feltételezett tagjával végeztek a Fülöp-szigeteki hatóságok a Manilától 600 kilométerre délre található Bohol szigetén.

Nemzetközi Űrállomás

Két űrhajóssal a fedélzetén újabb űrhajót bocsátottak fel a Nemzetközi Űrállomásra a kazahsztáni Bajkonurból.

foci

Egy háromezer éves labdajátékot újítottak fel Mexikóban, az ullamaliztli nevű játék döntőjét vasárnap rendezték Teotihuacan városában.

határsértők

Az idei év első öt hónapjában csaknem háromszor több illegális bevándorlót fogott el a román határrendészet a román-magyar határ Arad és Bihar megyei szakaszán a tavalyi év azonos időszakához képest.

Magyarok

Kelemen Hunor

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség nem kíván beavatkozni a román kormánykoalíción belül kialakult konfliktusba.

Szijjártó Péter

fotó: Kovács Attila/MTI

Szimpla zsarolás az Európai Bizottság részéről, hogy azon tagállamok ellen, amelyek nem hajlandóak végrehajtani az illegális bevándorlók kötelező betelepítéséről szóló kvótadöntést, kötelezettségszegési eljárást indít.

iskola

A magyar kormány megemeli a kárpátaljai magyar pedagógusok jövedelem-kiegészítését, akik így az évi 180 ezer forint helyett 270 ezer forintos juttatásban részesülhetnek.

Túl az óceánon

Google

A Facebook után a Google is felveszi a harcot a világhálón a szélsőséges, vagy a terrorizmushoz köthető tartalmak ellen, ezek minél gyorsabb eltávolítását ígérve. 

Trump elnök

Donald Trump amerikai elnök először tölti a hétvégét a marylandi Camp Davidben lévő elnöki rezidencián. 

Mitt Romney

Mitt Romney egy rendezvényen elmondta, hogy Hillary Clinton korábbi külügyminiszter arra nógatta őt, hogy vállalja el ezt a posztot Donald Trump kormányzatában.

kezek

A Székely magyarok kenyere akcióval és testvértelepülési programmal bővül idén a Magyarok kenyere elnevezésű, 2011-ben Pécsről indult jótékonysági kezdeményezés.

hőség

Hőség tombol az Egyesült Államok déli és délnyugati államaiban, Kalifornia egyes vidékein 53 Celsius-fokot mérnek.

BrexitHétfőn Brüsszelben megkezdődnek a Lisszaboni Szerződés 50. cikke szerinti tárgyalások az Egyesült Királyság kilépéséről az Európai Unióból.

Európa

autók

Luxemburg vezeti az ezer lakosra jutó autók száma alapján felállított rangsort az Európai Unióban.

brexit

Azt követően, hogy Michel Barnier, az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója és David Davis, a Brexit-tárgyalások irányítására létrehozott brit minisztérium vezetője megállapodott az időpontban, hétfőn Brüsszelben megkezdődnek a Lisszaboni Szerződés 50. cikke szerinti tárgyalások az Egyesült Királyság EU-ból való kilépéséről.

szerb zászló, Szerbia

Ana Brnabic közigazgatási és helyi önkormányzati minisztert, egy párton kívüli politikust kért fel kormányalakításra Aleksandar Vucic szerb államfő csütörtökön Belgrádban.

Víziók

Franciaország

Soós Eszter Petronella szerint mivel Emmanuel Macron francia köztársasági elnök centrista politikus, nem lehet tudni, hogy pártja, a Köztársaság lendületben milyen ideológiát fog képviselni a vasárnapi nemzetgyűlési választáson.

E-mail cím:


Jelszó: