Nagyvilág

zászlók

A hidegháború vége óta stabil a status quo a Koreai-félszigeten, legfeljebb egy "nagyon váratlan fejlemény" esetén kell számolni a helyzet eszkalációjával.

Putyin

Oroszország és Kína vezetése között stabil és tartós kapcsolat alakult ki, ami teljesen megfelel Moszkva és Peking stratégiai partnersége szintjének.

szív
Magyarország több mint négyszázmillió forinttal támogatja négy iskola és egy kórház újjáépítését a nigériai maiduguri katolikus egyházmegyében.

Repülők

Jelentősen emelkedett a globális légi áru- és utasforgalom az év nyolcadik hónapjában az előző évihez viszonyítva.

terrorizmus, fegyverek

fotó: Pixabay.com

A terrorszervezet moszkvai pokolgépes merényletekre készülő alvósejtjét számolta fel az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat. 

légitaxi

Először teszteltek önvezető légitaxit Dubajban, egyelőre utasokat nem szállított.

twitter
Mintegy háromszázezer, terrorpropagandát terjesztő Twitter-fiókot töröltek 2017 első félévében.

szív

Túlélte a műtétet és "jól van" az a háromhetes kislány, aki mellkasán kívül dobogó szívvel született.


Magyarok

zászló

Kiállítások, előadások és filmvetítések mellett könyvbemutató, koncert és táncelőadás is színesíti a december 4. és 6. között tartandó magyar napok programját Georgia fővárosában, Tbilisziben.

Rákóczi Szövetség
A Rákóczi Szövetség továbbra is azt javasolja a határon túli magyar szülőknek, hogy román, szerb, szlovák vagy ukrán helyett magyar iskolába írassák most még óvodás gyermeküket.

terrorizmust ne

A magyar kormány a leghatározottabban elítéli a pénteken, Egyiptomban elkövetett terrortámadást, amelyben legalább 200 ember meghalt, több mint száz megsebesült.

Túl az óceánon

munka

A vártnál nagyobb mértékben nőtt a foglalkoztatás novemberben az Egyesült Államokban. Ez derült ki az ADP munkaügyi adatfeldolgozó intézet szerdán közzétett adataiból.

zászló

Jerome Powell, a kijelölt amerikai jegybankelnök hétfőn, szenátusi meghallgatásának első napján leszögezte: bármilyen gazdasági nehézségek adódjanak is, mindig "határozott választ" ad majd rájuk. 

Trump és Putyin

Donald Trump amerikai elnök kedden telefonon egyeztetett Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a szíriai helyzetről.

tapsolnak
Átadták az idei Szaharov-díjat a venezuelai demokratikus ellenzék egyes képviselőinek szerdán az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén.

Pásztor István VMSZ

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke vehette át kedden Budapesten az idén hatodik alkalommal odaítélt Duna-díjat.

Katalónia

Az Állampolgárok (Ciudadanos) nevű liberális középutas párt nagy eséllyel megnyerheti a katalán parlamenti választásokat december 21-én.

Európa

Ukrajna

Egyértelműen növekszik a nyomás Ukrajnán azt követően, hogy pénteken két fontos nemzetközi szervezet is megerősítette az ukrán oktatási törvénnyel szemben megfogalmazott magyar kritikákat.

Putyin

Vlagyimir Putyin orosz államfő bejelentette szerdán Nyizsnyij Novgorodban, hogy indul a jövő évi elnökválasztáson.

hotel

Októberben 6,8 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma Romániában a tavalyi tizedik hónaphoz mérten.

Víziók

európai unió,Nagy-Britannia

Corvinus Egyetem docense szerint a nehézkesen haladó tárgyalások ellenére kicsi az esély arra, hogy új szavazást tartsanak az Egyesült Királyságban az uniós kiválásról. 

E-mail cím:


Jelszó: