Nagyvilág

Moszkva

A választópolgárok 16,6 százaléka adta le voksát moszkvai idő szerint 10.00 óráig, ami minden idők legmagasabb részvételi aránya ebben az időben.

Nő áll a létrán távcsővel

A Közel-Kelet-szakértő szerint Iránban erős az állampolgári tudatosság, a társadalom mozgásainak van kényszerítő ereje.

múmia

A legősibbnek vélt figurális tetoválásokat találták meg régészek két ötezer éves egyiptomi múmián.

nyelvészet

Egy eddig ismeretlen nyelvet fedeztek fel a Maláj-félszigeten a svédországi Lundi Egyetem nyelvészei, akik a dzsedek nevet adták neki.

repülő

Bár árbevétele csökkent, üzemi és adózott eredménye is jelentősen javult az amerikai Boeing repülőgépgyártónak 2017-ben az előző évhez viszonyítva.

repülő

Egészségi és biztonsági okok miatt nem engedték meg egy amerikai művésznek, hogy felvigye magával a United Airlines egyik járatára a terápiás háziállatként vele utazó páváját.

elrabolt magyarok Szíriában
Törökország "nagyon rövid időn belül" befejezi az északnyugat-szíriai Afrín térségben indított hadműveletet a kurd Népvédelmi Egységek nevű milícia ellen.

király kobra támad

Kobramarásba halt bele az a 33 éves malajziai férfi, aki kígyós mutatványairól lett ismert.

Magyarok

Szijjártó Péter

Szijjártó Péter vallomása szerint magyar közbelépésre nem hangozhat el közös európai uniós álláspont az ENSZ migrációs csomagjáról szóló vita hétfői fordulójában, New Yorkban.

adományok

Az egészségben eltöltött évek számának növelése és az egészségmegőrzés területén a különböző "jó gyakorlatok" átültetése a célja annak programnak, amelyet uniós támogatással a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ közösen valósít meg.

Orbán ViktorAz "európai egyesült államok" létrejötte azt jelentené, hogy "nekünk egy bevándorlókontinensünk lesz" bevándorlóországgá tett Magyarországgal.

Túl az óceánon

Donald Trump

Donald Trump amerikai elnök hétfőn Twitter-bejegyzésben tudatta, hogy szerinte a Szövetségi Nyomozó Iroda hamis állításokon alapuló dossziét használt, amikor megindította a vizsgálatot a Trump-kampánycsapat és Oroszország esetleges összejátszásáról a tavalyi elnökválasztási kampány idején. 

munka

A vártnál nagyobb mértékben nőtt a foglalkoztatás novemberben az Egyesült Államokban. Ez derült ki az ADP munkaügyi adatfeldolgozó intézet szerdán közzétett adataiból.

zászló

Jerome Powell, a kijelölt amerikai jegybankelnök hétfőn, szenátusi meghallgatásának első napján leszögezte: bármilyen gazdasági nehézségek adódjanak is, mindig "határozott választ" ad majd rájuk. 

Theresa May

Theresa May szerint London soha nem fogja eltűrni, hogy az orosz kormány brit állampolgárok és mások életét veszélyeztesse brit földön.

Putyin napszemüvegben

Az orosz elnökválasztás legnagyobb tétje, hogy Vlagyimir Putyin a következő hatéves ciklusában ki tudja-e nevelni utódját.

Angela Merkel

Az új szövetségi kormány megalakulásával Németország ismét teljes mértékben cselekvőképes.

Európa

London

Lejárt brit idő szerint kedden éjfélkor a brit kormányban kitűzött határidő arra, hogy Moszkva magyarázatot adjon az angliai Salisbury városában múlt héten történt gyilkossági kísérletre.

Olaszország
A vasárnap tartott olaszországi parlamenti választás részeredménye alapján feltételezhető, hogy a legtöbb egyéni mandátumos körzetben is jobbközép jelölt nyer.

rablógyilkos
Nyolc embert őrizetbe vettek a múlt hét végén Belgiumban, mert a hatóságok gyanúja szerint terroristák és merényletre készültek az országban.

Víziók

Brexit

Csehország teljes mértékben támogatja az Európai Unió álláspontját a brit kilépésről folytatott vitában.

E-mail cím:


Jelszó: