Nagyvilág

terroristák

Az Abu Szajjaf iszlamista lázadócsoport négy feltételezett tagjával végeztek a Fülöp-szigeteki hatóságok a Manilától 600 kilométerre délre található Bohol szigetén.

Nemzetközi Űrállomás

Két űrhajóssal a fedélzetén újabb űrhajót bocsátottak fel a Nemzetközi Űrállomásra a kazahsztáni Bajkonurból.

foci

Egy háromezer éves labdajátékot újítottak fel Mexikóban, az ullamaliztli nevű játék döntőjét vasárnap rendezték Teotihuacan városában.

Bassár el-Aszád

A Trump-kormányzat egyik elsődleges célja a rendszerváltás a polgárháború sújtotta Szíriában, valamint az Iszlám Állam terrorszervezet legyőzése, az iráni befolyás visszaszorítása Szíriában és Bassár el-Aszad elnök megbuktatása.


euró

Tizenkétezer eurós rekordáron kelt el egy Pelé aláírásaival ellátott futballmatrica-album.

Jézus sírja

Húsvét előtt befejezték a görög szakemberek a Jézus sírja fölé emelt szentély restaurálását Jeruzsálemben, a Szent Sír-bazilikában.

tapsolnak

A hátrányos helyzetű közösséget szerteágazó módon segítő kanadai tanárnő, Maggie MacDonnell nyerte el a világ legjelentősebb, egymillió dollárral járó pedagógusdíját.

Simicskó István

Simicskó István honvédelmi miniszter szerint az Európai Unió ugyan gazdag, de képtelen megőrizni a külső határait.

Magyarok

Orbán Viktor Brüsszelben

fotó: Szecsődi Balázs/Miniszterelnöki Sajtóiroda 

A miniszterelnök szerint az, aki beengedi Európába a migránsokat, számoljon azzal, hogy gyermekei, unokái más világban fognak élni.

Manfred Weber

Manfred Weber szerint a magyar miniszterelnök ugyan kipuhatolja a határokat, de eddig végül mindig hű maradt a szerződésekhez.

kalapács

Elutasította a bukaresti képviselőház szerdán a zászló- és himnusztörvény módosításáról szóló törvényhozói kezdeményezést.

Túl az óceánon

Donald Trump

Donald Trump szerint "nincs értelme" annak, hogy értékeljék elnökségének első száz napját.

választás

A republikánus jelölt nyert kedden az időközi választáson Kansas államban, az Egyesült Államokban.

Barack Obama

Barack Obama volt amerikai elnök Berlinbe látogat május 25-én a reformáció kezdetének 500. évfordulója alkalmából.

Theresa May

A legutóbbi közvélemény-kutatási adatok szerint a személyes politikusi támogatottság mérésének csaknem négy évtizedes történetében nem volt olyan népszerű miniszterelnöke Nagy-Britanniának, mint Theresa May.

zászló

A brit kormány az EU-tagság megszűnésének feltételeiről szóló tárgyalások lehető legkorábbi szakaszában megállapodásra akar jutni a Nagy-Britanniában élő külföldi EU-polgárok jogainak biztosításáról.

pénz

A nők hitelhez jutását segítő kezdeményezést indított útjára kedden Berlinben Angela Merkel német kancellár és Ivanka Trump, Donald Trump amerikai elnök tanácsadója és lánya.

Európa

Marine Le Pen

A francia elnökválasztás második fordulóját megelőző kampányt a franciák 61 százaléka szerint a szuverenista Marine Le Pen sikeresen indította.

Ferenc pápa

A muzulmán és a keresztény közösségekhez intézett videóüzenettel köszöntötte Egyiptom lakosságát Ferenc pápa az észak-afrikai országban pénteken és szombaton esedékes látogatása előtt.

orgona

A spanyol Gerhard Grenzing hangszergyártó cég készíti el a prágai Szent Vitus székesegyház új orgonáját.

Víziók

Párizs

Soós Eszter Petronella Franciaország-szakértő szerint teljesen új helyzetet teremtett az elnökválasztás véghajrája előtt, csütörtök este Párizsban történt lövöldözés.

E-mail cím:


Jelszó: