Nagyvilág

nyelvészet

Egy eddig ismeretlen nyelvet fedeztek fel a Maláj-félszigeten a svédországi Lundi Egyetem nyelvészei, akik a dzsedek nevet adták neki.

repülő

Bár árbevétele csökkent, üzemi és adózott eredménye is jelentősen javult az amerikai Boeing repülőgépgyártónak 2017-ben az előző évhez viszonyítva.

repülő

Egészségi és biztonsági okok miatt nem engedték meg egy amerikai művésznek, hogy felvigye magával a United Airlines egyik járatára a terápiás háziállatként vele utazó páváját.

elrabolt magyarok Szíriában
Törökország "nagyon rövid időn belül" befejezi az északnyugat-szíriai Afrín térségben indított hadműveletet a kurd Népvédelmi Egységek nevű milícia ellen.

gyémánt

A világ ötödik legnagyobb, 910 karátos gyémántját találták meg egy lesothói bányában.

Putyin napszemüvegben
Összegyűlt a Vlagyimir Putyin elnökjelöltté minősítéséhez szükséges támogató aláírás.

terrrorizmus

N. Rózsa Erzsébet Közel-Kelet-szakértő szerint bár felszabadították Irakban és Szíriában azon területek nagy részét, amelyet eddig az Iszlám Állam terrorszervezet ellenőrzött.

magyar zászló
A határon túli magyarok ügyét nem lehet kampánytémává tenni, az egyetlen lehetséges álláspont az, hogy egymás nemzettestvérei vagyunk.

Magyarok

Szijjártó Péter
Magyarország a leghatározottabban támogatja Szerbia európai uniós csatlakozását, mert az több szempontból is megfelel a magyar érdekeknek.

gazdagok

Meghaladta a 342 000-et azoknak a magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgároknak a száma, akiket névjegyzékbe vettek az áprilisi országgyűlési választásra.

Potápi Árpád

A nemzetpolitikáért felelős államtitkár szerint a magyar diaszpórán belül kitüntetett helyet foglal el a magyar zsidóság.

Túl az óceánon

Donald Trump

Donald Trump amerikai elnök hétfőn Twitter-bejegyzésben tudatta, hogy szerinte a Szövetségi Nyomozó Iroda hamis állításokon alapuló dossziét használt, amikor megindította a vizsgálatot a Trump-kampánycsapat és Oroszország esetleges összejátszásáról a tavalyi elnökválasztási kampány idején. 

munka

A vártnál nagyobb mértékben nőtt a foglalkoztatás novemberben az Egyesült Államokban. Ez derült ki az ADP munkaügyi adatfeldolgozó intézet szerdán közzétett adataiból.

zászló

Jerome Powell, a kijelölt amerikai jegybankelnök hétfőn, szenátusi meghallgatásának első napján leszögezte: bármilyen gazdasági nehézségek adódjanak is, mindig "határozott választ" ad majd rájuk. 

az amerikai hadsereg Afganisztánban

Az Európai Unió egyedül nem tudja megvédeni Európát, és védelmi képességeinek fejlesztése lehetőségek mellett kockázatokat is hordoz.

árnyék

A "homo sorosensus", azaz a Soros embertípus létrehozásának szükségességéről értekezik Nils Muiznieks, az Európa Tanács emberi jogi biztosa egy 2009-es dokumentumban.

Olaszország

A Silvio Berlusconi vezetésével működő jobbközép koalíció győzelmét jósolják Olaszországban a csütörtöki közvélemény-kutatások.

Európa

Angela Merkel

Angela Merkel szerint magas, de elfogadható árat fizetett a Kereszténydemokrata Unió azért, hogy stabil kormány alakulhasson Németországban.

árnyak
Naponta átlagosan négy antiszemita indíttatású bűncselekményt regisztráltak tavaly Németországban.

méz

Február 28-án plenáris ülésen tárgyal a mézjelentésről az Európai Parlament, ezt követően az EP-képviselők március 1-jén szavaznak a dokumentumról.

Víziók

EU

Brüsszel választási fegyvere az Európai Csalás Elleni Hivatal.

E-mail cím:


Jelszó: