Nagyvilág

Angela Merkel
Angela Merkel német kancellár szerint Németország és Kína is elkötelezett a multilaterális világrend mellett.


Világszerte ötven nemzet tesz már intézkedéseket a műanyaghulladékok egyre súlyosbodó problémájának kezelése érdekében.

Egyiptom lobogó

Kórházak és szállodák építésével, korszerűsítésével a világ minden tájáról gyógyászati, sebészeti és rekreációs szolgáltatásokkal szeretnének vendégeket vonzani Egyiptomba.

festmény

Harminc éve lopták el egy New York-i lakásból azt a Marc Chagall-festményt, amit most visszaadnak a hajdani tulajdonosok vagyonkezelőjének.


hó

Jelentősen, akár tíz százalékkal is több hó eshetett az Antarktiszon 2001 és 2010 között, mint kétszáz évvel korábban.

Kreml

Határozott tiltakozását fejezi ki Oroszország amiatt, hogy egy sor EU- és NATO-tagállamból orosz diplomatákat utasítottak ki.

Moszkva

A választópolgárok 16,6 százaléka adta le voksát moszkvai idő szerint 10.00 óráig, ami minden idők legmagasabb részvételi aránya ebben az időben.

hitel,autó

A szerény májusi emelkedés után jelentősen, éves összevetésben 5,2 százalékkal nőtt a forgalomba állított új személygépkocsik száma az Európai Unióban júniusban.

Magyarok

Orbán Viktor

Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb országa, ezért különösen figyelnie kell arra, hogy "amit már végre megteremtettünk magunknak, azt ne veszítsük el".

Orbán Viktor

fotó: Szecsődi Balázs/Miniszterelnökség

A miniszterelnök azt mondta, Magyarország nem tud és nem is akar visszafogadni senkit, de bármikor készen áll segíteni abban, hogy az illegális bevándorlókat visszaszállítsák Görögországba.

magyar zászló

Pásztor István elárulta, hogy 2019-től újabb négyesztendős ciklus kezdődik a magyar kormány vajdasági gazdaságfejlesztési programjában.

Túl az óceánon

Fehér ház
Bill Shine, a republikánusokhoz közel álló Fox televízió korábbi igazgatója lesz az amerikai elnöki hivatal, a Fehér Ház új kommunikációs vezetője.

előzetesben
Pénteken vádat emeltek a marylandi Annapolis lapjának újságíróit csütörtökön meggyilkoló férfi ellen. 

computer

Továbbképzés és workshop keretében rendezték meg szombaton Magyarország New York-i Főkonzulátusán az Amerikai Magyar Iskolák Találkozóját.

Emmanuel Macron, fotó: Twitter

Emmanuel Macron francia államfő szerint "az igazi határ" Európában a progresszívek és a nacionalisták között húzódik.

Recep Tayyip Erdogan

A június 24-én újraválasztott török elnök, Recep Tayyip Erdogan hétfőn letette az államfői esküt a parlamentben.

iskolaSzilágyi Péter szerint a külhoni magyar oktatás megmaradása mindenekfelett azon múlik, hogy igazán szívüggyé tud-e válni.

Európa

Angela Merkel és Orbán Viktor

fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

A miniszterelnök szerint Magyarország máshonnan nézi a világot, így másképpen is látja, de szoros együttműködésre törekszik Németországgal.

határsértők

Ausztria három központi témát jelölt meg a július 1-jén kezdődő soros uniós elnöksége idejére, mind a három a határok védelmét és Európa biztonságát támogatja.

megállapodás
Vasárnaptól egy éven át Szlovákia tölti be a visegrádi csoport soros elnöki tisztét, amelyet Magyarországtól vett át és egy év múlva Csehországnak ad tovább.

Víziók

újságTeljesítőképessége határára érkezett a német haderő, a hadsereg jelenlegi kötelezettségei mellett 2019 végéig már nincs kapacitása arra, hogy további feladatokat vállaljon.

E-mail cím:


Jelszó: