Nagyvilág

Egyiptom lobogó

Kórházak és szállodák építésével, korszerűsítésével a világ minden tájáról gyógyászati, sebészeti és rekreációs szolgáltatásokkal szeretnének vendégeket vonzani Egyiptomba.

festmény

Harminc éve lopták el egy New York-i lakásból azt a Marc Chagall-festményt, amit most visszaadnak a hajdani tulajdonosok vagyonkezelőjének.


hó

Jelentősen, akár tíz százalékkal is több hó eshetett az Antarktiszon 2001 és 2010 között, mint kétszáz évvel korábban.

Kreml

Határozott tiltakozását fejezi ki Oroszország amiatt, hogy egy sor EU- és NATO-tagállamból orosz diplomatákat utasítottak ki.

Moszkva

A választópolgárok 16,6 százaléka adta le voksát moszkvai idő szerint 10.00 óráig, ami minden idők legmagasabb részvételi aránya ebben az időben.

király kobra támad

Kobramarásba halt bele az a 33 éves malajziai férfi, aki kígyós mutatványairól lett ismert.

Nő áll a létrán távcsővel

A Közel-Kelet-szakértő szerint Iránban erős az állampolgári tudatosság, a társadalom mozgásainak van kényszerítő ereje.

Nógrádi György
Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint ha Irán a szankciók miatt nem kapja meg, ami gazdasági fejlődéséhez szükséges, és felmondja az atomalkut, elkezd fegyverkezni, nem kizárt a katonai összecsapás.

Magyarok

Semjén Zsolt

Lelki erőműnek nevezte a csíksomlyói zarándoklatot a hegynyeregben tartott szentmise után Magyarország miniszterelnök-helyettese.

logo

A csíksomlyói búcsúra és felvidéki sétára utaztat diákokat a Rákóczi Szövetség a hétvégén. 

kereszt előtt férfi

Ferenc pápa a székelyföldi származású Pál József-Csaba kanonokot és főesperest nevezte ki temesvári megyéspüspöknek.

Túl az óceánon

boldogság

Jó napja volt egy kanadai férfinak: éppen a születésnapján vonult nyugdíjba, és még kétmillió kanadai dollárt is nyert a lottón.

baba
Bababarát lett az amerikai szenátus, ahova ezután gőgicsélő csecsemőt is bevihetnek magukkal politikus szüleik a szavazásra, miután egy demokrata szenátorasszony pár héttel ezelőtt szült. 

Donald Trump

Donald Trump amerikai elnök hétfőn Twitter-bejegyzésben tudatta, hogy szerinte a Szövetségi Nyomozó Iroda hamis állításokon alapuló dossziét használt, amikor megindította a vizsgálatot a Trump-kampánycsapat és Oroszország esetleges összejátszásáról a tavalyi elnökválasztási kampány idején. 

kínai zászló

Szavazásra buzdította a június 24-i elnöki és parlamenti választásokon a külföldön élő török állampolgárokat Recep Tayyip Erdogan török elnök vasárnap Szarajevóban.

újság

A brit sajtó óriási terjedelemben foglalkozott Harry herceg és Meghan Markle esküvőjével.

illegális migráció

A megnövekedett migrációs nyomás miatt kerítés felállítását fontolgatja Albániával közös határán Montenegró. 

Európa

Vilmos és Harry

Ocsenás Katalin szerint Harry herceg, a brit királyi család tagja és menyasszonya, Meghan Markle szombati esküvője arisztokrata esküvő volt és nem a politikusokról szólt.

Harry herceg

Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia, II. Erzsébet királynő unokája, aki a hatodik helyen áll a brit trónöröklési sorban, a London nyugati határában fekvő Windsor ősi királyi rezidenciájának Szent György-kápolnájában esküdött örök hűséget amerikai hitvesének, Meghan Markle-nak.

zászló

Műanyag bankjegyeket vezet be a papírpénz helyett Macedónia, keddtől kezdik használni a 10 és 50 dénáros polimer bankjegyeket.

Víziók

Ferenc Pápa

Ferenc pápa szerint a Szentlélek az az isteni erő, amely megváltoztatja a világot.

E-mail cím:


Jelszó: