Idén is lesznek magyar rendőrök az Adriánál

Idén is lesznek magyar rendőrök az Adriánál

Három rendőr a parton

A biztonságos idegenforgalmi szezont szolgáló, 2006-ban elindított és azóta egyre bővülő nemzetközi együttműködésről szóló idei megállapodást csütörtökön írták alá Abbáziában (Opatija). Az eddig is sikeresnek ítélt együttműködéshez, amelyet a korábbi közlések szerint éppen Magyarországgal indítottak, először csatlakozott Szlovénia és Szerbia. 

Tengerparti munkahely

Adria, tengerparti munkahely

Az idei nyáron összesen negyvenhat külföldi rendőr járőrözik majd horvát kollégáival július 1-je és augusztus 31-e között az Adria partján. A korábbi évekhez hasonlóan idén is Zára (Zadar) régiójában teljesít majd szolgálatot nyolc magyar rendőr. Szlovénok járőröznek az Isztria-félszigeten és Fiume (Rijeka) térségében, az osztrákok és a németek pedig szintén az Isztrián dolgoznak majd. A francia rendőrök Dubrovnik és Split régiójában tűnnek fel, a lengyelek pedig a magyarokhoz hasonlóan Zára térségében szolgálnak. 

A csehek Split-Dalmát megyében és Sibenik régiójában, a szlovákok pedig Fiume környékén és Split térségében állnak szolgálatba. A múlt évhez hasonlóan idén is jelen lesz az Interpol a horvát Adria mentén, nyolc munkatársuk Dubrovnikban állomásozik majd.