Huszonhat kiló rovar volt a győztesen

Huszonhat kiló rovar volt a győztesen

a győztesEgy kínai férfi megnyerte a "méhlepelversenyt" különleges vonzerejével, hiszen huszonhat kiló méh borította be a testét.

A 42 éves méhész a vasárnapi viadalhoz alaposan nekivetkezett, mindössze egy rövidnadrág volt rajta, és arcvédelemnek orrlyukpecek meg motoros szemüveg. Nem csupán saját vonzerejére hagyatkozott a dolgozók csábításában, hanem királynőket használt. A verseny egyórás volt és a végén nem darabszám alapján hirdetnek eredményt, hanem méhtömeget mérlegelve. Vang Ta-linról huszonhat kiló nyolcvanhat deka méhet szedtek le, csaknem négy kilóval többet, mint a második helyezettről – adta hírül a brit Metro újság.

A világcsúcstól azonban nagyon messze van Ta-lin eredménye, az ugyanis harminckilenc és fél kiló méh, egy amerikai férfi tartja immár 13 éve. Maga a versenyszám Oroszországban született az 1830-as években, és eredetileg csak “méhszakállviadal” volt, azaz pusztán arcra kellett csalogatni a méheket. A verseny immár sokkal “felszínesebb”: “egész embert” kíván, teljes testfelületűvé “nőtte ki” magát.