Magyar szakember is segít

Magyar szakember is segít

Vassilikos erőműa működésképtelenné vált Vassilikos erőmű

Magyar tagja is van a ciprusi Vassilikos erőműben történt baleset elhárítására alakított nemzetközi szakértői csoportnak - közölte a Magyar Villamos Művek Zrt. 

Németh Imre, az MVM GTER Zrt. karbantartási osztályvezetője az Európai Unió soros elnökségének felkérésére, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának szervezésében egyetlen magyarként utazott a helyszínre, hogy segítse a Ciprus áramellátásának hatvan százalékát adó erőmű újraindítását.

Július 11-én kora reggel nagy erejű robbanás rázta meg a Limassol közelében lévő haditengerészeti támaszpontot. A lőszerek robbanása működésképtelenné tette a közeli Vassilikos erőművet.  Az MVM szakemberének feladata az erőműben keletkezett műszaki, gazdasági károk felmérése lesz, illetve az, hogy javaslatot tegyen az üzemzavar elhárításának, az energiaellátás helyreállításának módszereire. Baji Csaba, az MVM elnök-vezérigazgatója a közleményben megtisztelőnek nevezte, hogy az EU Veszélyhelyzeti Központja a több magyar jelölt közül éppen az MVM szakemberét választotta.