Rehabilitációs központ alkoholista medvéknek

Rehabilitációs központ alkoholista medvéknek

alkoholista medveA kárpátaljai Szinevéri Nemzeti Parkban elkezdődött annak az állatmenhelynek az építése, ahová egész Ukrajnából összegyűjtik az éttermek és kocsmák mellett tartott, sok esetben alkoholfüggővé tett medvéket.

A szinevéri medvemenhely építésére kiírt pályázatot megnyert építőipari magánvállalkozás mintegy kétmillió hrivnyát (50 millió forint) költ a rehabilitációs központ kialakítására – adta hírül szerdán az ua-reporter.com ungvári hírportál. Mikola Zlocsevszkij ukrán környezetvédelmi miniszter a múlt hónapban jelentette be, hogy Kárpátalján még idén létrehoznak egy olyan állat-rehabilitációs központot, ahová az egész országból begyűjtik a kocsmákban és más vendéglátóhelyeken a látogatók szórakoztatására tartott medvéket.

maci a kocsmában

A tárcavezető azt mondta, tudomása szerint Ukrajnában mintegy 80 medvét tartanak méltatlan körülmények között. Sajtóértesülések szerint a Szinevéri Nemzeti Park területén tizenkét hektárnyi területet jelöltek ki a rehabilitációra szoruló állatoknak. A menhelyen, amelyet kerítéssel vesznek körül, házakat építenek a medvék számára. A tervek szerint a létesítmény egyben idegenforgalmi látványosság is lesz.

Kapcsolódó cikkek