Magyar tehetségpontok kis géniuszoknak

Magyar tehetségpontok kis géniuszoknak

kisfiú diploma sapkában

A hír a beregszászi Kárpátalja című hetilap csütörtökön megjelent számában jelent meg. A kiadvány szerint a tehetséges diákok felkutatását és tehetségük kibontakozását segítő Genius Jótékonysági Alapítvány a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetséggel (KMPSZ) karöltve hat „tehetségpontot” nyitott magyarlakta vagy magyarok révén is lakott városokban és nagyközségekben. Ezekben a központokban a nyolc és tizennyolc év közötti korosztály legtehetségesebb tagjaival kiváló szakmai felkészültségű pedagógusok foglalkoznak majd, közösen kidolgozott program alapján.

Gyerekek az iskolapadban

Az írás szerint a nagy érdeklődést jelzi, hogy csak a beregszászi körzetben több mint félezer tanuló jelezte a tehetséggondozó programban való részvételi szándékát. Mint Riskó Márta, a KMPSZ beregszászi járási regionális elnöke és Váradi Natália, a Genius alapítvány irodavezetője a lapnak elmondta, Magyarországon már több éve működnek a tehetséges gyermekek fejlesztését elősegítő tehetségpontok, amelyekben az általános és a középiskolában elsajátítható tudásnál magasabb szinten adnak a gyereknek elméleti és gyakorlati tudást, és az anyaországi példa nyomán kezdődött el a munka Kárpátalján.

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nél nyert pályázatnak köszönhetően megnyitott tehetséggondozó központoknak a mintegy száz, levélben megkérdezett tanintézményből eddig összesen több mint ezerháromszáz tanuló jelezte részvételi szándékát. A lap szerint a tehetségpontok működtetését a Bethlen Gábor Alap, valamint a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium támogatja.