Bilincsben Kadhafi kémfőnöke

Bilincsben Kadhafi kémfőnöke

kémŐrizetbe vették Moammer Kadhafi néhai líbiai vezető kémfőnökét. Abdullah asz-Szenússzit Szabhához közel, a nővére házában fogták el. Ezt jelentette a Free Libya nevű televízió vasárnap. 

A líbiai titkosszolgálat egykori vezetőjét, aki ellen a Nemzetközi Büntetőbíróság  elfogatóparancsot adott ki, az ország déli részében fogták el – erősítette meg az Átmeneti Nemzeti Tanács egyik illetékese. Ahmed al-Hamduni tábornok elmondta, hogy az emberei helyi lakosoktól kapott értesülések alapján körülvették Szenusszi nővérének a házát a Tripolitól 500 kilométerre délre fekvő Birak közelében.

A 62 éves Szenússzit, Kadhafi sógorát egy párizsi esküdtbíróság 1999 márciusában életfogytiglani börtönre ítélte az UTA francia légitársaság gépe elleni merényben való részesség vádjával. A DC-10-es típusú gép elleni támadásban 1989-ben százhetvenen haltak meg.  Szombaton Kadhafi fiát, Szeif al-Iszlámot fogták el ugyanebben a térségben. Szeif al-Iszlámmal szemben is érvényes elfogatóparancsa van június 27. óta a hágai székhelyű ICC-nek.