Hihetetlen, de igaz

Hihetetlen, de igaz

DustyDusty

A lassan véget érő évet számos meghökkentő esemény tarkította, ezek legjavából készített összeállítást az AFP francia hírügynökség. Íme 2011 legkülönösebb hírei.

Kleptomániás macska

Egy kaliforniai macska az elmúlt három év során hatszáz tárgyat lopott el saját gazdáitól és a szomszédoktól. A kis tolvajt egy infravörös kamera buktatta le. Az eredetileg Dustynak nevezett macskát ma már a világ Kleptomacskaként ismeri. Már számos videón látható, amint a szájában a legkülönbözőbb tárgyakat hurcol a szivacstól a műanyag dinoszauruszfigurán át egészen a melltartóig. Dusty gyengéjét jól ismerik a szomszédok, akik már nem panaszkodnak, mert tudják, hogy “hol keressék a holmijaikat”.

{FLV::http://hirportal.sikerado.hu/images/video/201112/cica.flv::http://hirportal.sikerado.hu/images/video/201112/cica.jpg}

A biztonsági kamera felvétele. (A videónak nincs hangja.) forrás: Youtube

Borsos leárazás

Egy Los Angeles-i lakos borsbombával hatástalanította vevőtársait egy nagyáruházban a szezonvégi kiárusításkor, hogy azok ne tudják elkapkodni előle a leértékelt árut. Erőszakos bevásárlási lázának mintegy húsz ember esett áldozatul, gyermekek is.

Utolsó ítélet

Amerikai üzletemberek egy csoportja új szolgáltatást ajánl a földi siralomvölgytől búcsúzóknak, azoknak, akik aggódnak háziállataik megítéltetésük utáni sorsáért, méghozzá az utolsó ítéletet közeljövőre jósoló fundamentalista keresztények iránti együttérzésből. Bizonyos összeg fejében. A Eternal Earth-Bound Pets nevű vállalatnak immár 259 ügyfele van, akik állatonként 155 dollárt fizettek azért, hogy a túlvilágra való távozásuk után háziállataikat jó kezekben tudhassák.

Egy szoknya, egy nadrág

Christ Whitehead

Christ Whitehead

Egy 12 éves brit fiú szoknyában ment iskolába egyik reggel, tiltakozásul azért, mert az iskolai egyenruhához tilos a rövidnadrág viselete még meleg időben is. “Nyáron a lányok hordhatnak szoknyát, de a fiúk nem viselhetnek rövidnadrágot. Úgy gondoljuk, hogy ez hátrányosan különbözteti meg a fiúkat” – jelentette ki Christ Whitehead iskolájának 1300 tanulója előtt.

Pénzügyi gondok

Az indiai Amritszár és a brit Birmingham között közlekedő egyik repülőjárat utasainak össze kellett dobniuk húszezer fontot, hogy a személyzet ki tudja cserélni a motor egyik karburátorát. A mintegy száznyolcvan utas hat órát töltött a bécsi reptér kifutópályáján, ahol az osztrák Comtel Air a járatot működtette. Az utasokat azzal fenyegették, hogy leszállítják őket a gépről, ha nem fizetik ki a kérdéses összeget.

Hiba az ENSZ-nél

S.M.Krisna

S. M. Krisna

S. M. Krisna indiai külügyminiszter tévedésből portugál kollégájának beszédét olvasta fel egy februári ENSZ-tanácskozáson New Yorkban. A 78 éves diplomáciai vezető mintegy három percen át adta elő a rossz szöveget, mielőtt munkatársai észrevették a bakit.

Vándormedve

Orosz határőrök egy ukrán állampolgárt tartóztattak fel áprilisban, aki egy medvével a hátsó ülésen akarta elhagyni az országot. A délkeleti Belgorodnál lévő átkelőhelynél egy takaró alatt találták meg a felnőtt nőstény medvét. Az ukrán férfi azzal védekezett, hogy cirkuszi mutatványosként már évek óta együtt dolgozik az állattal, és családtagként kezeli őt, így mindenhová magával viszi.

Rendőri fogás

A vietnámi rendőrök, a szó szoros értelmében, nagy “fogást” csináltak. Elhatározták, hogy halászhálót vetnek be a szabálytalan motorozók ellen. A szabálysértők ugyanis rendkívül sokan vannak az országban, különösen a nagyvárosokban ünnepek idején, ezzel a módszerrel pedig egyszerre többet el tudnak kapni.

Az ember, aki havat lapátolt nyáron

melegben

Egy Palermóban dolgozó szicíliai alkalmazott hólapátolás címén kapott fizetést márciustól augusztusig. Abban az időszakban, amikor különösen nagy melegek sújtották az olasz szigetet. Salvatore Di Grazia, a palermói polgári védelem alkalmazottja áprilisban 17 órányi túlórát számolt fel hólapátolásra, amikor a napi minimum hőmérséklet meghaladta a 10 Celsius-fokot, májusban 50 órát “lapátolt”, júniusban 38-at, júliusban 44-et és 200-at augusztusban, amikor a hőmérséklet minden nap meghaladta a 30 fokot árnyékban. A nagyjából 350 “hóeltakarító” túlórából végül 45-öt ki is fizettek neki.

Kapcsolódó cikkek