Újra tündököl a Queen Elizabeth II

Újra tündököl a Queen Elizabeth II

Queen Elizabeth 2 tengerjáróTöbb mint három évvel azután, hogy megérkezett utolsó, dubaji állomására, a híres Queen Elizabeth 2 luxus óceánjáró, hamarosan ismét illusztris vendégeket fogad a fedélzetén egy nagyszabású szilveszteri partin.

A QE2 néven emlegetett óriás 2008 novemberében érkezett meg Dubajba. A pazar szilveszteri fogadást egy emirátusokbeli rendezvényszervező iroda intézi, amely élőzenét, tűzijátékot és lézerfényt tervez a különleges estére.

A vendégek többsége személyre szóló meghívót fog kapni, de korlátozott számban jegyeket is fognak értékesíteni. A szervezők ígérete szerint “uralkodóházak tagjai, előkelőségek, hírességek és VIP-személyek” fognak a fedélzetre lépni szilveszterkor, ám sem a meghívottak pontos kilétéről, sem a jegyek áráról nem árultak el részleteket.


Az állami kézben lévő dubaji Istithmar World cég 2007-ben vásárolta meg a QE2-t a Cunard hajótársaságtól 100 millió dollárért. Eredetileg egy vízen lebegő szállodává akarták átalakítani az óceánjárót a város egyik mesterséges pálmaszigete mentén, ám a dubaji gazdasági válság miatt ez a terv meghiúsult. A hajó azóta használaton kívül áll az egyik belvárosi kikötőben.

A QE2 óceánjárót II. Erzsébet királynő avatta fel 1967-ben. A tengeri óriás két évvel később indult első útjára és majdnem negyven évnyi szolgálata alatt legalább 26 földkörüli utat tett.

Kapcsolódó cikkek