Megjelentek az MKP óriásplakátjai Szlovákiában

Megjelentek az MKP óriásplakátjai Szlovákiában

Berényi JózsefA társadalom legégetőbb problémáira irányítják a figyelmet a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) választási óriásplakátjai, amelyek az év elején jelentek meg Szlovákiában.

“Négyféle plakátunk van, négy fontos témára szeretnénk felhívni a közvélemény figyelmét” – tájékoztatott Berényi József, az MKP elnöke.

A plakátok kulcsszava – Megoldás kell! – két nyelven, magyarul és szlovákul olvasható. A négy terület: a munka világa (Munkát szeretnék!), az oktatásügy (Tanuljon anyanyelvén!), az egészségügy (Az egészség nem eladó!) és a nyugdíjasok (Kevés a nyugdíj!); az üzenetek szintén két nyelven vannak megfogalmazva.

Őry Péter, az MKP kampányfőnöke szerint a párt azokra a problémákra hívja fel óriásplakátjaival a figyelmet, amelyek leggyakrabban hangzottak el a választópolgárokkal való decemberi találkozások során. Országszerte mintegy 350 óriásplakátot helyeztek el.


Őry Péter

Az MKP “Beszéljük meg…” címmel decemberben programalkotó fórumokat tartott Dél-Szlovákia magyarok által lakott településein, hogy az ott is elhangzottak alapján hiteles és reális választási programot készíthessen.

Berényi József elmondta, hogy az MKP választási programját várhatóan január 24-én mutatják be.

“Most folytatni kívánjuk a lakossági fórumokat, mert úgy látjuk, van rájuk igény” – tette hozzá a politikus. Elmondta: a hivatalos kampányra, amely február 18-án kezdődik, az MKP is több kulturális rendezvénnyel készül.

Az MKP országos tanácsa december elején vitatta meg a választási programot, a legfőbb választási téziseket, amelyeket januárban véglegesítenek.

“Választási programunk gerincét a gazdaság, a régiófejlesztés, a szociális terület és a egészségügy fogja alkotni. A célunk az, hogy Dél-Szlovákia érdekképviselete lényegesen javuljon. Szeretnénk felvázolni az utat az eddigi leépüléstől a gyarapodás és a fejlődés irányába, s konkrét célkitűzésekkel elérni, hogy az, ami a fejlesztéseknél megilleti az ország északi régióit, az most már igenis illesse meg a déli részeket is” – mondta akkor Farkas Iván, a párt gazdasági és régiófejlesztési alelnöke újságíróknak.

Szlovákiában jövő március 10-én lesznek idő előtti választások, mert Iveta Radicová kormánya október elején az euróövezeti mentőcsomagról szóló, bizalmi szavazással összekapcsolt parlamenti voksoláson megbukott.