Harckocsit vezetett az észak-koreai vezér

Harckocsit vezetett az észak-koreai vezér

Kim Kim Dzsong Un a filmen

Harckocsiba ült és vezette is azt Kim Dzsong Un, Észak-Korea új, fiatal vezetője, s megszemlélte a légierő sugárhajtású gépeinek bemutatóját a phenjani állami televízióban vasárnap sugárzott dokumentumfilm tanúsága szerint - azt bizonyítandó, hogy az ifjú vezér bírja a meghatározó befolyású fegyveres erők támogatását.

Kim Dzsong Un, aki az észak-koreai nép, az uralkodó Koreai Munkapárt és a hadsereg legfőbb vezetője lett apja, Kim Dzsong Il decemberi halála után, a bemutatott képkockák szerint a még apja életében készült filmben lőgyakorlatokat is megtekint, és katonákkal fényképezkedik együtt.
    
Kim katonákkal

A vezér katonákkal

A dokumentumfilm, amely Kim Dzsong Un feltételezett születésnapján került adásba, egy héten belül már a második, amelyben az ifjú utód katonai egységekkel mutatkozik, aláhúzva apjának a fegyveres erők elsőbbségén alapuló politikáját. Az egy héttel korábban sugárzott riportfilm egy hackocsihadosztálynál tett újévi látogatásáról számolt be.

A vasárnap bemutatott videón, amelyről nem derült ki, pontosan mikor készült, az apa is látható. A két Kim vastag téli zubbonyba öltözve beszélget katonatisztekkel. Kim Dzsong Il december 17-i, szívroham miatti halála óta az utódlás, a legkisebbik fiú vezérré tétele igen gyorsan végbement, a hadsereg és a párt felső vezetői haladéktalanul lojalitásukról biztosították őt. Úgy tudni, Kim Dzsong Un vasárnap lett 28 vagy 29 esztendős, de pontos születési dátumát nem erősítette meg a kormányzat.

Kapcsolódó cikkek