Kilenc magyar túlélte a katasztrófát

Kilenc magyar túlélte a katasztrófát

Costa ConcordiaA legújabb adatok szerint tizenegy magyar volt a balesetet szenvedett olasz óceánjáró hajón, közülük kettőről egyelőre nincs hír. Ők mindketten a hajó személyzetéhez tartoztak, kilencen viszont megmenekültek. Ezt Érszegi Márk megbízott konzul mondta szombat este Rómában. 

Kilenc magyarról tehát biztos, hogy megmenekült. Egy háromfős család, valamint egy fiatal pár, és négy magyar, akik mind a hajón, a Costa Concordián dolgoztak. Ez a kilenc ember szállodába került, de vannak köztük olyanok is, akik már el is indultak hazafelé.
    
A Costa-cég egyik vezetője, Gianni Onorato szombaton cáfolta, hogy a hajó letért volna megszokott útvonaláról. Szerinte egyetlen biztos dolog van, a Costa Concordia egy sziklának ütközött, és utána a hajó kiürítését nehézzé tette a Concordia gyors megdőlése. A kapitány, Francesco Schettino azt nyilatkozta, ott, ahol voltak, a tengerészeti térkép szerint a vízmélységnek elegendőnek kellett volna lennie a biztos hajózáshoz. A baleset oka tehát továbbra is ismeretlen. A kutatóalakulatok vasárnap megpróbálják kihozni a hajó “fekete dobozait”, amelyek alapján kideríthető majd a pontos útvonal.