Új módszer a korrupció ellen

Új módszer a korrupció ellen

A vezető pozícióban lévő munkatársak munkahelyi rotálásával próbál meg a korrupció és a "meggyökerezett érdekek" ellen harcolni a kínai értékpapírszabályzó hatóság.

Az elmúlt két hónapban 41 magas beosztású munkatársat helyezett át némileg alacsonyabb pozíciókba a Kínai Értékpapírszabályzozó Bizottság (CSRC) – írja a Caixin pénzügyi és gazdasági újság. A munkakör-váltás elsősorban azokat a beosztásokat érinti, melyek a korrupció és pozícióval való visszaélés kockázatának leginkább kitettek. Ezen túl az előírások szerint az öt éve ugyanabban a pozícióban lévő vezetőket is áthelyezik. Az üres helyekre az eddig háttérbe szoruló, fiatalabb munkatársak kerülnek, akik makulátlanságát az is biztosítja, hogy többnyire az adott osztályon kívülről érkeznek. A munkahely-csere és az ügymenet gördülékenységének garantálására a CSRC a magas rangú munkatársaknak megtiltja, hogy pozícióváltás után elhagyják a vállalatot. A pozícióátrendezések első köre április végén zárul, a következő szakasz júniusban várható.

A CSRC elnöke, Kuo Su-csing (Guo Shuqing) úgy fogalmazott, a rotáció bevezetésével az innovációs törekvések és reformlépések előtti akadályokat kívánják eltávolítani. A kínai vezetés már 2008-ban átmeneti intézkedéseket jelentett be a közszolgák munkahelyi rotációjának rendszeressé és egységessé tételére, ezt ugyanakkor nem ültették át a gyakorlatba.