Sikeres volt az adománygyűjtő nótaest

Sikeres volt az adománygyűjtő nótaest

Az Erdélyi Magyar Televízió (Erdély TV) adománygyűjtő nótaestjét azért szerveztek meg, hogy a bevétellel támogassák a közép-erdélyi Tűr község Magyar Házának újjáépítését.

Mintegy 7300 lej (nagyjából 510.000 forint) gyűlt össze a szerdán megtartott esten – közölte honlapján a marosvásárhelyi központú televízió (www.erdely.tv). Az Erdély TV decemberben indította el az adománygyűjtést, azóta 1tizenhétezer lejt (mintegy 1,2 millió forint) sikerült összegyűjteni a Fehér megyei magyar szórványközösség támogatására.    

A televízió felhívására a jótékonysági esten felléptek a Hajlik Rózsafa Nótatársulat és meghívottjai: Szilágyi Sándor, Miklós Szilvia, Bajkó Kinga, Ábrám Tibor, Gyárfás István, zenélt Gyárfás József és népi zenekara. A szervező médum beszámolója szerint Kémenes Lóránt tűri katolikus plébános köszönetet mondott minden adakozókedvű erdélyi magyarnak. Elmondta, hogy a befolyt összegből április végén megkezdhetik az épület helyreállítási munkálatait. Jelenleg az építkezés engedélyeztetési folyamata zajlik.