Kutyasétáltatási sebességminimum

Kutyasétáltatási sebességminimum

kutyaLinda Jeffries kutyáját persze senki sem kérdezte, elégedett-e a tempóvalBörtönbe kerülhet egy nő Nagy-Britanniában, ha nem sétáltatja kellően gyorsan két kutyáját - legalábbis egy bírói ítélet szerint.

A 61 éves essexi Linda Jeffriesre vonatkozik az ebsétáltatási sebességszigor. A nő évek óta haragos viszonyban áll egy szomszédasszonyával, az 54 esztendős Pauline Robb-bal, mert utóbbi birtokán át kell járnia ahhoz, hogy eljusson egyik saját földjéhez. Tavaly Robbék pert indítottak ellene azt állítva, hogy szomszédjuk szolgalmi úti ebes sétáit arra használja, hogy kémkedjen utánuk. A pernek már több tárgyalása volt és az egyiknek az lett a vége, hogy a bíró megtiltotta Jefferiesnek a fényképezgetést és filmezést szomszédja földjén, és elrendelte, hogy úgymond ésszerű tempóban haladjon a szolgalmi úton kutyáival.

Jefferies nem hagyta annyiban a dolgot, fellebbezett, azt követelve, hogy olyan sebességgel sétáltathassa kutyáit, amilyenhez kedve van. A bíróság azonban úgy találta, hogy helyénvaló sebességminimum megszabása.

“Ha Jefferies asszony igazán kutyasétáltatásra használja az ösvényt, nem pedig hírszerzői gyakorlatozásra, akkor nincs semmi félnivalója” – zárta le az ügyet a bíró és a perköltség megfizetésére kötelezte a fellebbezőt. A nőt, ha mégis túl lassan halad, akár ötezer fontra, vagy fél év börtönre is ítélhetik – adta hírül a The Daily Telegraph című brit napilap.