"Alá van aknázva" a denveri ámokfutó lakása

"Alá van aknázva" a denveri ámokfutó lakása

James HolmesJames HolmesA denveri mészárlás elkövetőjének, James Holmesnak a lakása "alá van aknázva". A hírt pénteken közölték a rendőrök a Denverrel összenőtt Aurorában, ahol az ámokfutás lezajlott.

A 24 éves James Holmes péntekre virradóra 12 embert ölt meg a Colorado állambeli város egyik multiplex mozijában, az új Batman-film éjfélkor kezdődött premierjén, és további mintegy 50 nézőt megsebesített.

a merénylet tetthelye

Egy egész sor bonyolult szerkezetről van szó – hangsúlyozta Daniel Oates, Aurora rendőrkapitánya a helyszínről nyilatkozva, ahol a szakemberek jelenleg azon dolgoznak, hogy megközelíthessék a lakást.

“A lakás alá van aknázva. Egyelőre azt próbáljuk megállapítani, hogyan hatástalaníthatnánk (az ott lévő) gyúlékony vagy robbanó anyagokat. Előfordulhat, hogy órákig vagy napokig is itt leszünk. Amit láttunk, az igen nyugtalanító” – mondta a kapitány.

A város északi részében lévő lakóparkot és körzetét kiürítették, a környék forgalmát leállították. A BBC beszámolója szerint az FBI ügynökei és a rendőrök egy tűzoltóautó létrájának segítségével próbálják kívülről megközelíteni a lakást, és egy pózna végére szerelt kamerával kikémlelni, mi várhat rájuk odabenn.

Kapcsolódó cikkek