Megmenekült a fojtogatásból

Megmenekült a fojtogatásból

túlélteAz életére törők fáradékonyságának köszönheti megmenekülését egy 46 éves nő Csehországban. Támadói - vallomásuk szerint - belefáradtak az asszony fojtogatásába, és inkább kocsmába mentek.

A nővel egy 32 éves szlovák és egy 26 éves cseh férfi próbált végezni. Miután az asszony több éjszakára befogadta őket a lakásába, vendégei úgy döntöttek, hogy kirabolják és megölik. Az előbbit meg is tették. Elvették tőle készpénzét, bankkártyáit, és kierőszakolták belőle a kártyák kódjait. Ezután egy műanyagkábellel nekiálltak megfojtani, ám hosszú perceken át tartó próbálkozástól szinte jobban kifulladtak, mint áldozatuk. A duó felhagyott a dologgal, már csak azért is, mert attól tartott, hazatérnek a nő fiai. Áldozatukat megfenyegették, hogyha eljár a szája a történtekről, a gyerekein állnak bosszút, majd az asszonyra zárták a lakást és elmentek kocsmázni.

A nőre egyik fia talált rá órákkal később, és látván a sérüléseket, mentőt hívott, majd pedig a rendőrséget is értesítette. Az asszony nem árulta el, hogy mi történt, és a rendőrök először rablásra gyanakodtak, ám a két férfi – akik hamar gyanúsak lettek – bevallotta, hogy meg akarták ölni a nőt. Legalább húsz évre börtönbe kerülhetnek, mindketten büntetett előéletűek – közölte Jana Macalikova, a zlini rendőrség szóvivője.