Hazahozzák a „fekete sereg” fejét

Hazahozzák a „fekete sereg” fejét

Magyar Róbert a tárgyalásánMagyar RóbertA jövő héten hazahozhatják a tényleges életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélt Magyar Róbertet, mivel a kiadatásához hozzájárult a spanyol bíróság.

Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője az MTI érdeklődésére szombaton elmondta, az ORFK Nebek (Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ) pénteken kapott tájékoztatást a spanyol rendőröktől, hogy az ottani bíróság hozzájárult M. Róbert kiadatásához, így nincs akadálya annak, hogy a férfit akár már a jövő héten hazahozzák és megkezdje életfogytiglani büntetése letöltését.

A dandártábornok elmondta, a jogerősen elítélt férfit a magyar rendőröknek kell hazahozniuk; az ottani hatóságok nemzetközi körözés alapján fogták el M. Róbertet.  Madridban adják majd át a magyar hatóságoknak. Az ORFK szóvivője szerint a spanyol hatóságok nagy valószínűséggel azért mondtak le az ott elkövetett bűncselekmények miatti eljárások lefolytatásáról, és adják ki Magyarországnak a férfit, mert idehaza tényleges életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték, így élete végéig börtönben lesz.

Magyar Róbertet nemzetközi körözés alapján augusztus végén fogták el Marbellában. A férfit a magyar hatóságok azzal vádolták, hogy a “fekete sereg” nevű bűnszervezet vezetőjeként ő adott megbízást az alvilágban Ragyás Tóniként ismert H. Antal megölésére. A gyilkosságot 2003. augusztus 27-én követték el Budapesten, egy III. kerületi játékterem előtt. A “fekete sereg” a bűnüldöző hatóságok szerint prostitúcióval, védelmi pénzek szedésével, tartozásbehajtással foglalkozott, erőszakos harcot folytatott a mindezekből származó illegális jövedelmekért, és a fegyveres leszámolástól sem riadt vissza. A házi őrizetből évekkel ezelőtt ismeretlen helyre szökött Magyar Róbertet a Debreceni Ítélőtábla – az elsőfokú döntést helyben hagyva – ez év márciusában tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte.