A rendőr és a Hold esete

A rendőr és a Hold esete

Gyanús fényt észlelt éjszakai őrjáratán egy rendőr Nagy-Britanniában, a "nyomozást" követően azonban csak a Holdat fedezte fel.

A felfedezés időbe telt, és izzasztó hegymenetbe. A rendőr, miután egy worcestershire-i hegylánc tetején meglátta a fényt, rádióján beszámolt róla a kapitányságnak, és tudatta, hogy elindul kinyomozni a fény eredetét. Hozzátette, hogy mivel egyedül van, idővel erősítésre szorulhat.

Azt hitte, hogy illegális pásztorórán kaphat egy párt, mivel a hegyvonulat közismerten népszerű a szabadtéri szexet kedvelők körében. A fényforrást autó reflektorának vélte. Húsz perc hegymászás után jött csak rá, hogy felsült: a Holddal szembesült. Rádióján röstelkedve szólt be a kapitányságra, hogy meglelte a fényforrást, de minden rendben.

Másnap nem szívesen ment be dolgozni.

“Jól tudta, hogy sokat fognak röhögni rajta. Már reggel egy farkasember képét ragasztotta valaki az öltözőszekrényére” – idézte a The Daily Telegraph című brit lap a brit Police magazint, amely e heti számában számolt be a még augusztus 31-én, a hónap második teliholdas éjén történt esetről.